Tiberiu Iacob Ridzi despre Carol Schreter: “Rãmâne pentru Petrosani un simbol”

10 ani s-au scurs de la trecerea în nefiintã a lui Carol Schreter, cel care a fost primarul municipiului Petrosani. Succesorul sãu, Tiberiu Iacob Ridzi îsi aduce aminte de Carol Schreter ca fiind un simbol al municipiului Petrosani.

“Cu sufletul încã cernit ne amintim cã, în urmã cu 10 ani, pe data de 9 februarie 2007, pleca dintre noi CAROL SCHRETER, primar al municipiului Petrosani, un OM deosebit, pretuit de comunitatea în slujba cãreia si-a dedicat întreaga viatã. Carol Schreter – care înainte de toate a fost OM si dupã aceea director sau primar – rãmâne pentru Petrosani un simbol si, pentru toti cei care l-au cunoscut, un model de urmat atât în ceea ce înseamnã profesionalismul, seriozitatea, cât si OMUL care a stiut întotdeauna sã îti spunã o vorbã bunã si sã îti dea un sfat mai mult decât benefic”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul muncipiului Petrosani.

Carol Schterer a fost un exemplu de urmat de cãtre toti cei care i-au stat alãturi.

12-1

“Mã consider un privilegiat pentru cã m-am format în munca de administratie publicã alãturi de acest OM deosebit. Acest OM remarcabil m-a inspirat – si prin amintirea lui continuã sã mã inspire – prin bunãtate, prin cumpãtare, prin calitãtile unui lider autentic, prin probitate moralã, profesionalã si politicã. Carol Schreter a stiut întotdeauna sã rãmânã un reper si un OM la care te uitai cu mare admiratie. Amintirea sa va rãmâne vesnic în inimile celor care l-au cunoscut si l-au apreciat!”, mai spune Iacob Ridzi.

Carol Schreter a fost primar al municipiului Petrosani pe parcursul a douã mandate: între 1996-2000 din partea Partidului Alianta Civicã, iar între 2004-2007 din partea PD. A fost de profesie inginer. Timp de 24 de ani, înainte de a fi ales primar, a condus mai multe exploatãri miniere din

Valea Jiului. A primit distinctia de cetãtean de onoare al municipiului Petrosani, al orasului Várpalota din Ungaria si al orasului Uricani.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *