S-a dat startul petrecerilor de vacantã la Straja si sute de tineri au pornit sã construiascã figurinele de zãpadã, pentru cã de luni a început Festivalul oamenilor de zãpadã.

Ninge din nou la munte, asa încât materia primã nu lipseste si copiii sunt veniti în tabere, motiv pentru care festivalul este declarat în plinã desfãsurare, la modul oficial.

„În acest an, Festivalul oamenilor de zãpadã se desfãsoarã timp de o sãptãmânã, pentru cã era o perioadã prea scurtã, într-o zi sã îsi poatã face creatiile cei care vor sã participe. Mai este si vacantã acum, iar sâmbãtã va fi premierea celor mai bune creatii si noi avem pregãtite sume considerabile pentru asta. Vor fi si cupe si duplome, asa încât toti sã plece multumiti din Straja”, spune Emil Pãrãu, organizatorul competitiei.

Si pânã ce îsi finalizeazã sculpturile, serile sunt inspirate de petreceri dedicate celor ce sunt în vacantã la Straja. „În fiecare searã, vor fi activitãti pe pârtie, asa încât, cei care sunt la Straja sã se distreze, sã uite de ceea ce se petrece în tarã si sã aibã un concediu plãcut. Avem zãpadã, pe pârtii fãcutã cu tunuri si avem si zãpadã proaspãtã, pentru cã acum ninge la Straja”, a adãugat organizatorul Festivalului oamenilor de zãpadã de la Straja.

Sute de tineri sunt în Straja, multi veniti în tabere de schi, pentru cã în aceastã statiune existã peste 100 de monitori de schi si snowboard.  Ei au fost invitati sã îsi creeze propriile figurine din zãpadã, pentru cã sâmbãtã, cei care fac cele mai bune creatii primesc premii în bani.

Diana Mitrache