Victor Grigorescu: „Sunt solidar cu colegii din minerit!”

Minerii au fost cei care au salvat criza energeticã a României, iar fostul ministru tehnocrat, Victor Grigorescu spune cã lor li se datoreazã totul.

Pe contul sãu de socializare, Victor Grigorescu cere sã li se facã dreptate celor ce lucreazã în subteran si sã li se recunoascã meritele.

„Cãrbunele si minerii ne-au trecut prin aceastã iarnã grea. Ar trebui sã fim mai atenti atunci când vorbim despre ei. S-a sustinut cã pretul energiei a fost influentat de lipsa unor stocuri de cãrbune în termocentrale, ceea ar fi dus la nefunctionarea unor grupuri energetice. Doua elemente importante la acest punct:

 1. În raportul al Transelectrica privind grupurile energetice nefunctionale, în luna ianuarie, nu apare nicio centralã în aceasta situatie. Apar defectiuni tehnice curente.
 2. Romania a produs mai multã energie decât a consumat. Am exportat, în multe zile, în jur de 10% din productie. Adicã, am avut si avem stocuri.

Când spui cã nu sunt stocuri de cãrbune, spui cã 20 mii de mineri nu si-au fãcut treaba. Romania a stat, energetic vorbind, pe umerii lor si în aceastã iarnã. Nu este corect sã punem pe ei acest stigmat, când de fapt existã tranzactii speculative în piatã. Sunt solidar cu colegii din minerit! Lor trebuie sã li se facã dreptate dupã atâtea dezinformãri!”, a scris pe Facebook fostul ministru al Energiei, Victor Grigorescu, ca sã explice preturile mari la energie si cauzele ce au dus la acestea. În plus, Grigorescu a subliniat cã aceste costuri mari nu se vor regãsi în facturile populatiei.

Diana Mitrache

2 comentarii la „Victor Grigorescu: „Sunt solidar cu colegii din minerit!”

 • 8 februarie 2017 la 21:35
  Permalink

  Acum sunt buni minerii mai nea caisa,dar un an cat ai fost min energiei nu ai facut nimic pt ei !

  Răspunde
 • 8 februarie 2017 la 22:17
  Permalink

  Ne este sila de acest increzut Victor Grigorescu . Sa-l bata Dumnezeu !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.