Minerii cautã alternativa la insolventã, la Bruxelles

Complexul Energeic Hunedoara nu este în insolventã, iar liderii minerilor cred cã banii din conturi le ajung acum sã plãteascã la timp salariile.

Au vândut energie la un pret bun, acum când a fost criza energeticã la nivel national si, tocmai de aceea, vor sã cearã la Bruxelles un rãspuns.  „Asteptãm motivarea, ca sã vedem care sunt motivele pentru care nu s-a intrat în insolventã, dupã care am discutat cu Ion Popescu de la Confederatia Meridian si vom face demersuri comune la Bruxelles pentru a gãsi o rezolvare si pentru huila energeticã. Asa cum se gãseste ajutorul de stat tip SIEG, asa sã se gãseascã si pentru huilã. Altfel nu are rost sã ne mai facem sperante”, spune Ion Ciubotaru, vicepresedinte al Sindicatului Muntele.

Minerii nu au cu ce lucra si materialele primite ajung de la o zi la alta. Nimeni nu le spune exact ce îi asteaptã si fiecare unitate minierã merge din inertie. „E normal sã rãmânem fãrã bani, cã încasãrile nu mai sunt ca luna trecutã. Pretul energiei nu mai este de 600 de lei / Mwatt. Azi e 300, ieri era 200 de lei si nemaiavând încasãri nu mai sunt bani, iar asta nu stim exact unde duce automat. Trebuie sã gãsim o formulã ca statul sã dea, asa cum a promis în campania electoralã, un ajutor de stat, huila sã devinã strategicã. Dacã nu, ne pãcãlim, ne amãgim si toti ne vom duce cãtre închidere”, a conchis Ciubotaru.

Diana Mitrache

3 comentarii la „Minerii cautã alternativa la insolventã, la Bruxelles

 • 8 februarie 2017 la 21:21
  Permalink

  cine cauta alternative?analfabetul asta lipitoarea sindicala cu conditii de pensie ponta fictiv de ani de zile…nu va e rusine ba jigodiilor?

  Răspunde
 • 8 februarie 2017 la 21:39
  Permalink

  Cand a promis statul ajutoare pt minerit in campanie ,mai ratatule ?

  Răspunde
 • 8 februarie 2017 la 22:29
  Permalink

  Pentru Complexul Energetic Oltenia are tot timpul ministerele bani ca de sunt pline ministerele de olteni lui Condescu , Berceanu si Videanu , ei sunt putrezi de bogati si curati ca lacrima .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.