Cei doi tineri din Lupeni, care si-au bãtut fetita de numai trei ani pânã a intrat în comã si apoi a decedat, au fost arestati preventiv pentru 30 de zile si au atacat solutia la Curtea de Apel Alba Iulia. .

Vãduva Vijai Silvian si iubita acestuia, Halasz Lucia Eugenia, mama fetitei ucise, au contestat decizia judecãtorilor Tribunalului Hunedoara cu privire la mãsura arestului preventiv. Contestatia lor se va judeca astãzi la Curtea de Apel Alba Iulia, si vor încerca sã-i convingã pe magistrati cã pot fi cercetati în stare de arest la domiciliu sau chiar control judiciar. Cei doi sunt acuzati de lovituri cauzatoare de moarte si îsi negiljau constant copiii, douã fetite si un bãietel. Totul a iesit la ivealã dupã ce fetita cea mare, de trei ani, a ajuns la Spitalul Lupeni în stare extrem de gravã cu mai multe rãni pe corp. Medicii au încercat din rãsputeri sã o salveze dar, în cele din urmã, au pierdut-o. Legisti au stabilit în urma necropsiei cã minora a pierit din cauza unor ”lovituri cauzatoare de moarte”, iar procurorii au aflat la ce chinuri a fost supusã copila. Cei doi indivizi au bãtut-o pentru cã micuta plângea de foame. În bratele medicilor au ajuns si ceilalti doi copii ai familiei, pruncii fiind într-o stare deplorabilã, plini de pãduchi si înfometati.

Mama copiilor are doar 21 de ani, este din Târnãveni, a venit în Valea Jiului dupã ce si-a cunoscut concubinul pe Facebook, dupã ce s-a despãrtit de tatãl natural al micutilor.

Maximilian Gânju