Fostul primar al municipiului Lupeni, Cristian Resmeritã vrea ca ministrul Turismului sã vinã într-o vizitã de lucru în Valea Jiului, pentru a se convinge la fata locului cã investitiile în turismul din regiune sunt necesare si chiar reprezintã o alternativã la minerit.

Deputatul PSD din Lupeni i-a lansat invitatia ministrului Turismului de a face o vizitã în Statiunea Straja din Lupeni, mai ales cã vor fi alocati în acest an 700 de mii de lei pentru domeniul schiabil din vestul Vãii Jiului. Cristian Resmeritã spune cã nu doar pentru Straja si turism va încerca sã atragã bani.

”Eu îmi doresc sã aducem bani pentru toate domeniile schiabile din judetul Hunedoara, dar trebuie sã asteptãm sã se voteze bugetul, sã vedem dacã se deschide fila bugetarã pentru investitia din Straja, dacã discutãm de ea, si apoi administratia localã ia decizia. (…) Industria minierã se duvce într-o directie si noi trebuie sã ne gândim ce punem în loc, trebuie sã gândim pentru toatã zona nu doar pentru Lupeni sau o localitate.  Chiar dacã este hulitã de unii, partea de turism reprezintã o chestiune foarte bunã pentru Lupeni si pentru toatã Valea. Avem mii de turisti în fiecare sãptãmânã  care bagã bani acolo (n.r. Straja), lasã la transport, la masã, cazare si sunt tinute locuri de muncã. (…) Nu  ascund cã am vorbit si cu ministrul Turismului în acestã dimineatã si l-am invitat în Straja, sã vadã realitatea. Una este când vezi cu ochii tãi si sã-ti faci o pãrere si alta este când îti povesteste cineva. As dori sã vinã acum, în vârf de sezon, dar este doar o discutie, o invitatie pe care am lansat-o. Nu fac un anunt pentru cã poate nu poate veni omul si n-ar fi corect sã anunt un lucru care sã nu se întâmple”, a declarat Cristian Resmeritã, deputat PSD.

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre a anuntat cã în judetul Hunedoara s-au alocat 700.000 lei pentru domeniul schiabil de la Straja. Presedintii de Consilii Judetene si primarii pe raza cãrora se aflã statiuni turistice trebuie sã informeze ministerul cu privire la proiectele lor ce ar urma sã fie incluse într-un Master-plan de investitii.

Maximilian Gânju