Florin Roman, presedinte PNL Hunedoara sustine cã bugetul propus de guvernul Grindeanu este departe de angajamentele asumate de acest partid în campania electoralã si la mare distantã de nevoile reale ale românilor, motiv pentru care PNL nu-l va vota.

“PNL nu poate sustine un buget în care marile proiecte de investitii ale României sunt ignorate sau în care autostrãzile nu reprezintã o prioritate. Românii trebuie sã stie cã reprezentantii PSD si ALDE din Parlament, alãturi de  guvernul Grindeanu, nu sustin constructia autostrãzii Moldova, a autostrãzii Sibiu-Pitesti si, în general, cã refuzã orice proiect care nu serveste interesele actualei coalitii si ale clientelei politice.(…) Prin adoptarea  acestui buget, construit special pentru intersele politice ale coalitiei aflate la guvernare, ignorând interesele românilor si dezvoltarea economicã a României, sunt sanse mari ca tara sã ajungã din nou în recesiune economicã. PNL nu poate fi pãrtas la politica antinationalã a actualei guvernãri si de aceea nu va vota bugetul guvernului Grindeanu pentru anul 2017”, declarã Florin Roman.

Pe de altã parte, liberalii pretind cã actualul Guvern a gãsit bani pe care sã-i împarte clienteral. “În schimb, s-au gãsit bani, si nu putini, 30 de miliarde de lei, pentru a-i pune la dispozitia pixului doamnei ministru Sevil Shhaideh, ca sã-i împartã pe criterii politice, în baza Ordonantei 9/2017, pe care guvernul Grindeanu tocmai a adoptat-o. PSD  face ceea ce stie mai bine: împarte România în douã si-si cumpãrã din bani publici capital electoral, amanetând viitorul tãrii”, aratã Roman.

Marius Mitrache