Apãrut în Valea Jiului în anii ’90, fotbal-tenis-ul a adus rezultate remarcabile în aceea perioadã. Echipa L.S.M.V.J Petrosani, coordonatã de liderul sindical Miron Cozma a avut rezultate dintre cele mai bune la nivel national si international. Apoi acest sport a dispãrut din peisaj, pentru ca dupã 2000 sã revinã prin echipa Comexim Lupeni.

Acum în 2017, se pregãteste o nouã erã în fotbal-tenis, cu nou înfiintatele echipe de la Inter Petrila si la noul club din Lupeni, C.S.M. Lupeni.

„NOUL COPIL” DE LA INTER PETRILA

Pe lângã actualele sectii de sport de la Inter Petrila a fost afiliatã în acest an si sectia de fotbal-tenis, coordonatã ed Claudiu Stoica (45 ani), fost jucãtor în anii ’90. Lotul de 6 jucãtori este alcãtuit din Florin Bolohan, Nicusor Chircu, Bogdan Marmaliuc, Daniel Zvanciuc si Cristian Horvath si Claudiu Stoica. Echipa a fost înscrisã la Federatia Românã de Fotbal tenis (F.R.F.T.), urmând a se integra în circuitul Campionatului National care va începe pe 18 februarie a.c. „Veteranul„ echipei este Florin Bolohan (48 ani), ceilalti jucãtori având experienta de competitie a anilor ’90.

„Sperãm sã avem un debut bun în prima etapã la Târgoviste, asteptãm de multã vreme sã intrãm în acest circuit”, a precizat antrenorul – jucãtor Claudiu Stoica.

LUPENIUL, O NOUÃ HAINÃ

În noua editie 2017 a primului esalon de fotbal-tenis va lua startul o altã debutantã, C.S.M. (Minerul) Lupeni. Echipa masculinã de seniori va fi antrenatã de Didi Druncea (63 ani), avându-i în componentã pe Marius Stoenicã, Lucian Purece, Daniel Popovici (componenti ai echipei Nationale), Adrian Gherghel, Daniel Licã si Darius Pufu. „Asa cum am reusit în sezonul trecut sã câstigãm clar, la feminin, titlul national cu C.S. Comexim R Lupeni, cred cã vom face o figurã frumoasã si cu echipa de bãieti”, a precizat antrenorul Didi Druncea. Campionatul se disputã cu un numãr de 16 echipe, disputându-se fiecare etapã în acelasi oras sistem turneu, începând cu 18 februarie a.c. la Târgoviste.

„Suntem în grafic”

Ionut Nãsãlean, consilier pe probleme de sport la Primãria Lupeni ne-a declarat: „Avem în curs de desfãsurare aprobarea demersurilor pentru a constitui C.S.M. Lupeni, eventual cu reactivarea numelui Minerul. Avem voie sã participãm în primele trei etape cu forme provizorii, oricum, suntem în grafic”.

„Mã bucur pentru Valea Jiului”

Federico Tavares (foto), presedintele F.R. Fotbal Tenis ne-a spus: „Nu uit cã am fost si eu implicat în anii ’90 în acest sport, în Valea Jiului. Mã bucur cã aveti douã echipe afiliate recent la federatia noastrã si cã valoarea celor douã loturi va da un randament sporit acestui campionat. Aveti acolo la Comexim Lupeni pe Anamaria Gherghel, cel mai bun sportiv din lume la acest sport”.

14-1

ÎN ELITÃ

În paralel cu noul sezon de campionat, vor avea loc si partidele din Cupa României. Campionatul regulat va avea zece titluri, apoi se va juca la turnee eliminatorii.  Obiectivul principal al Nationalei este o medalie la C.M. din Ungaria, care va avea loc în octombrie a.c. (anul trecut, la C.M. din Cipru, la senioare si juniori, România a fost triplã campioanã, la simplu, dublu si triplu!). Echipele din Petrila si Lupeni vor completa tabloul acestui sport, care renaste în Valea Jiului dupã mai bine de 15 ani.

GENU TUTU