Se anunta “bataie” la master in acest an. Universitatea Petrosani scoate la concurs un numar egal de locuri la invatamantul post universitar, pentru fiecare din cele trei facultati.

In afara de numarul deja transmis de la Ministerul Educatiei, institutia poate stabili cate locuri vrea, in functie de solicitari, la invatamantul cu taxa.

“Am primit, pana in momentul de fata, 150 de locuri bugetare pentru master, iar in conformitate cu capacitatea stabilita de ARACIS, restul vor fi la nivel de taxa pana la acoperirea cifrei”,, a declarat Aron Poanta, rectorul Universitatii Petrosani.

In aceste zile, conducerea universitatii se va intruni atat in Consiliul de Administratie, cat si in Senat, pentru a stabili tarifele pentru anul universitar 2012 – 2013. “ Propunerea cu care voi merge eu, va fi aceea de a nu modifica taxa la master si nici la invatamantul de licenta”, a mai spus Poanta.

Ca si in anii trecuti, absolventii cursurilor universitare se vor lupta pentru a prinde un loc bugetat de stat, pentru ca la acest moment, taxa pentru an de master la invatamantul cu plata, costa aproximativ o mie sapte sute de lei.

Luiza Andronache