S-a gãsit finantarea pentru finalizarea investitiei de la Termocentrala Paroseni.  Asta spun sindicalistii din Valea Jiului, dupã întâlnirea pe care au avut-o joi la sediul Complexului Energetic Hunedoara cu Doru Visan, ministru secretar de stat, dar care este fostul director al Sucursalei Electrocentrale Paroseni.

„Investitia se va finaliza. Au gãsit resursele financiare. Sperãm sã le primim si noi, sã aflãm care sunt si de unde vin. Este un lucru bun pentru Termocentrala de la Paroseni, cã se finalizeazã acele investitii rãmase”, a declarat Ion Ciubotaru, lider al sindicatului Muntele din cadrul CEH.

Termocentrala Paroseni este într-o situatie fãrã precedent, pentru cã firma care a lucrat la montarea pieselor de la instalatia de desuflurare a plecat anul trecut, din lipsa banilor.  Pânã acum, pentru aceastã lucrare a fost alocatã suma de 70 de milioane de euro si mai este necesar un rest de 4 milioane, pentru cã, dacã nu se finalizeazã lucrarea, cei de la Mediu vor opri definitiv functionarea termocentralei din Valea Jiului. Investitia este finalizatã în proportie de 96%, iar acum, spun sindicalistii, ar urma sã fie identificate sursele de finantare pentru finalizarea investitiei atât de utilã.

Diana Mitrache