Ursul Baloo a fãcut spectacol în Straja, oferindu-le celor care au venit sã îi cânte La multi ani! posibilitatea de a-l vedea. Rezemat de unul dintre copacii din tarcul în care îsi petrece timpul, Baloo a stat în sezut si s-a uitat la copii, iar la un momentdat unul dintre prichindeii veniti la gard chiar a exclamat cã Baloo îl salutã. „Uite! Mi-a fãcut cu mâna!”, a spus bãietelul, care l-a privit pe ursul ce a împlinit 17 ani, când îsi misca una dintre labele sale, ca si cum ar face un gest de salut.

Distractia a început imediat ce îngrijitorii sãi i-au adus un tort din fructe, cu friscã, miere si mere proaspete. Baloo a venit la tort, a gustat toatã frisca, iar apoi a mâncat tortul, în timp ce copiii i-au cântat La multi ani!  Pentru cei mici, organizatorii petrecerii au împãrtit ceai cald si sampanie de copii si distractia a început.

4-1

„Îmi place foarte mult de urs. Este prima datã când vãd unul atât de aproape si mã bucur cã am venit de ziua lui”, a spus o fetitã, care avea un ursulet de plus în brate.

„Este cea de a 17-a aniversare a lui Baloo si, dupã cum vedeti, sunt aici foarte multi copii din toatã tara, care au venit sã îl sãrbãtoreascã si sã îi cunoascã povestea. Le-am spus-o si le-o spun an de an. Este o poveste tristã, pentru cã Balooa fost gãsit inconstient, când avea câteva sãptãmâni, în zona Polatiste. A fost dus la spital si acolo a stat inconstient câteva zile. Apoi si-a revenit si a fost îngrijit ca un bebelus de secretara Ocolului Silvic Petrosani. A ajuns apoi în Straja, unde 2 ani a stat în libertate. Turistii, însã, cu timpul, s-au speriat de el, nu Baloo de ei, si acum trãieste într-un tarc ce respectã conditiile impuse de UE. Are 1.200 de mp, piscinã,  4 bârloguri la alegere si este atractia si mascota statiunii”, a spus Emil Pãrãu, cel care are grijã de ursul Baloo.

4-2

O mascotã deghizatã în urs a fãcut poze cu copiii si toti s-au întrecut pe pârtie, la Cupa Baloo. Nu mai putin de 112 copii s-au întrecut si cel mai mic are doar 2 ani si 8 luni. Pe schiuri, cu betele în mâini, au trecut prudenti printre portile pârtiei special amenajatã pentru aceastã întrecere, iar la festivitatea de premiere au fost cei mai fericiti copii.

„La Cupa Baloo au participat 112 copii, care s-au întrecut pe schiuri si fiecare a câstigat o cupã, o diplomã, o medalie si a fost aplaudat la festivitatea de premiere”, a mai adãugat Emil Pãrãu, care le-a oferit copiilor o zi de distractie pe cinste.

Diana Mitrache