Cei trei petrosãneni au fost arestati preventiv pentru trafic de droguri si fãceau parte dintr-o grupare ce actiona de raza a trei judete. Alãturi de ei alti 11 suspecti au ajuns dupã gratii în acelasi dosar.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Gorj împreunã cu politistii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitãtii Organizate Gorj au fãcut 28 de perchezitii domiciliare, în cadrul unei actiuni vizând destructurarea a douã grupuri infractionale organizate specializate în cumpãrarea si vânzarea de droguri de risc si produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Anchetatorii sustin cã pe parcursul anului 2016, membrii celor douã grupuri infractionale au comercializat în Craiova, Petrosani, Târgu-Jiu si Rovinari droguri de risc si substante susceptibile a avea efecte psihoactive. În urma descinderilor de la finele sãptãmânii trecute, nu mai putin de 43 de suspecti au fost ridicati si dusi la audieri.  Tinerii din cele douã grupãri au vârste cuprinse între 17 si 35 de ani si se aprovizionau cu droguri din Dolj. Potrivit unor surse de încredere, grupãrile se stineau reciproc, adicã fãceau schimb de ”marfã” dacã una dintre ele rãmânea fãrã. Ambele grupãri aveau un cerc de consumatori ”de încredere”, tocmai pentru a se asigura cã nu sunt prinsi.

Consumatorii erau în general studenti, tineri, minori  si-si cumpãrau pliculetul cu droguri cu 10-15 lei sau mai scump. Totul depindea de cantitatea achizitionatã, cu cât era mai mare cu atât pretul era mai mic.

Maximilian Gânju