O copilã de 3 ani a fost gãsitã fãrã suflare, cu ochii deschisi si spume la gurã, iar pãrintii ei sunt cercetati în libertate. Legistii sunt cei care trebuie sã dea verdictul, iar procurorii vorbesc despre un caz în care copila prezenta echimoze, hipotermie, iar pãrintii, care mai au doi copii pe care îi cresc în conditii insalubre, în frig si foame, îsi schimbã declaratiile de la o orã la alta.

Singurii care au fãcut luminã în acest caz sunt medicii care i-au fãcut autopsia copilei.  La fata locului a ajuns o ambulantã, însã, medicii nu au mai putut aduce copilul în simtiri, dupã toate strãdaniile.

„La momentul de fatã, se efectueazã cercetãri sub aspectul comiterii infractiunii de ucidere din culpã. E începutã urmãrirea penalã in rem, urmeazã sã se efectueaze autopsia si, în urma concluziilor emise de cãtre medicul legist, vom proceda în consecintã. Pânã la aflarea rezultatului autopsiei, pãrintii au fost liberi”, a spus Ioan Nicodim, procuror al Parchetului de pe lângã Tribunalul Hunedoara.

Medicii legisti au stabilit, însã, cã micuta a primit mai multã bãtaie, decât mâncare si cã urmele lãsate pe corpul ei firav sunt grãitoare. Copila si-a dat suflarea în urma înfometãrii la care au supus-o pãrintii, a suferit un soc hemoragic din cauza loviturilor încasate si murit în chinuri cumplite.

Medicul Dan Mãrculescu, seful sectiei de Medicinã Legalã din judetul Hunedoara, a precizat cã rezultatul autopsiei aratã cã fetita prezenta: „anemie acutã, semn cã era mai mult înfometatã, soc hemoragic în urma loviturilor încasate, mai multe echimoze rezultate din agresiuni si multiple hematoame. Adicã a primit mai multã bãtaie, decât mâncare”, a spus dr. Dan Mãrculescu, sef Serviciul de Medicinã Legalã din judetul Hunedoara.

1-1

Mama micutei, împreunã cu un concubin, locuiesc într-un cartier sãrac din Lupeni, într-un apartament de bloc neîncãlzit si mai au doi copii minori în îngrijire. Cei de la Primãria Lupeni au sesizat Directia Judeteanã pentru Protectia Copilului Deva, imediat dupã crimã, când i-au internat pe cei doi copii, înghetati si aproape învinetiti.

„Noi am primit acum o lunã o adresã de la Târnãveni în care ni se cerea sã verificãm dacã în Lupeni s-ar afla aceastã femeie, cu copiii ei. Nu am gãsit-o si nu am ajuns niciodatã sã îi facem anchetã socialã, pentru cã nu venise aici de mult timp. Locuia cu un bãrbat pe Strada Tineretului si nimeni din zonã nu a sesizat prezenta ei. Cred cã este vorba si de spriritul civic, care ne lipseste. Din pãcate, copila a murit, iar ceilalti doi copii sunt acum internati în spital, la Lupeni”, a precizat primarul interimar Iacob Mesarosi de la Lupeni.

Diana Mitrache