Autoritatea Judeteanã de Transport din cadrul Consiliului Judetean Hunedoara a amendat zeci de transportatori, pe parcursul anului trecut, cu amenzi de sute de mii de lei.

Conform unei statistici realizatã de organismul de control, actiunile de control au fost efectuate pe traseele judetene si au vizat modul de efectuare a transportului public judetean de persoane prin curse regulate si curse regulate speciale de cãtre operatorii de transport rutier prestatori si remedierea deficientelor constatate.

”În urma controalelor efectuate ca urmare a nerespectãrii legislatiei în vigoare, au fost întocmite un numãr de 3 procese verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor, în valoare  de 20.000,00 lei. (…) Echipajele de control – agentii constatatori ai Serviciului Autoritate Judeteanã de Transport au efectuat activitãti de control în trafic în colaborare cu  politia rutierã, prin cântãrirea vehiculelor rutiere cu instalatiile mobile de cântãrire din dotare, în scopul depistãrii transporturilor rutiere cu depãsiri a masei totale maxime admise, maselor maxime admise pe axe si/sau dimensiunilor maxime admise. În urma controalelor efectuate, ca urmare a nerespectãrii O.G.43/1997 privind regimul drumurilor, au fost întocmite un numãr de 75 procese verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor, în valoare  de 388.600,00 lei”, se mai aratã în raport.

Maximilian Gânju