Curtea de Apel Alba Iulia a decis sã dea verdictul în dosarul denumit generic „Prostituate pentru VIP-uri” în data de 3 februarie. Instanta se reuneste la ora 9,00, dupã ce solutia a fost amânatã încã o datã în data de 27 ianuarie.

Dosarul a creat si creeazã în continuare vâlvã la Petrosani, dupã ce inculpatii au fost condamnati în prima instantã, la închisoare cu suspendare si muncã în folosul comunitãtii. Decizia vine dupa ce inculpatii au fost judecati într-un dosar de proxenetism cu minore, fetele fiind oferite unor oameni de afaceri, profesori si angajati ai institutiilor publice.

Judecãtorii au decis initial  o pedeapsã de trei ani de închisoare si interzicerea unor drepturi,  pentru lotul din care fac parte Daniel Plescan, Mihãitã Silviu Prata si Mihaela Ciociu.

Procurorii ar fi vrut o sentintã cu executare în cazul celor trei si au încercat sã convingã instanta de apel sã modifice sentintele. Totodatã, la judecarea apelului au fost reaudiate victimele identificate de procurori, dar si inculpatii au putut administra probe în favoarea lor.

Diana Mitrache