Studentii înmatriculati la forma de învãtãmânt cu frecventã, în institutiile de învãtãmânt superior acreditate vor beneficia de gratuitate pe transportul intern feroviar, la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, în tot cursul anului calendaristic, conform unui proiect de ordonantã de urgentã. Reglementarea a intrat în vigoare încã de ieri.

“Se propune completarea art. 205 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificãrile si completãrile ulterioare, în sensul acordãrii gratuitãtii transportului intern feroviar studentilor înmatriculati la forma de învãtãmânt cu frecventã, în institutiile de învãtãmânt superior acreditate, la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a”, se aratã în proiectul de ordonantã de urgentã, postat pe site-ul Ministerului Finantelor.

La Universitatea din Petrosani sunt înmatriculati sute studenti din alte zone ale tãrii, iar acestia si nu numai pot folosi trenul ca mijloc de deplasare fãrã a plãti niciun leu.  “E vorba de toti studentii, cu vârsta pânã în 26 de ani. Acestia pot circula gratis cu trenul, indiferent de ruta aleasã”, a declarat Eduard Edelhauser, prorectorul Universitãtii Petrosani.

Monika BACIU