Municipalitatea de la Petrosani si-a achitat contributia cãtre Asociatia Salvital Hunedoara. La nivelul judetului, serviciul de urgentã SMURD functioneazã în subordinea unei asociatii.

Astfel, autoritãtile locale sustin functionarea acestui modul, drept pentru care consilierii petrosãneni au aprobat plata cotizatiei anuale.  “Conform art. 96 din Legea nr. 95/2006, republicatã, privind reforma în domeniul sãnãtãtii, “finantarea activitãtii echipajelor de prim ajutor calificat si dotarea acestora se fac de la bugetul de stat, bugetul autoritãtilor publice locale si din alte resurse financiare prevãzute de lege, inclusiv sponsorizãri si donatii”. Toate autoritãtile administratiei publice locale din judetul Hunedoara,  prin Asociatia Salvital, au contribuit decisiv la înfiintarea, dezvoltarea sI functionarea în conditii optime a Serviciului Mobil de Urgentã, Resuscitare si Descarcerare al judetului Hunedoara”, aratã nota de fundamentare prin care s-a propus alocarea sumei de 241.525 lei.  Suma se calculeazã în functie de numãrul de locuitori, aceasta fiind de 5 lei/cap de locuitor.

“Mentionãm cã prin abrogarea HCL 346/2007 si HCL 9/2010 nu se vor maisuporta din bugetul local drepturile salariale a 9 paramedici si nici dotarea cu echipament a acestora, ci doar contributia în calitate de asociat al acestei asociatii”, mai aratã proiectul.

Monika BACIU