Este vremea protestelor, însã, la Petrosani nimeni nu a iesit în stradã, cu exceptia celui care ne-a obisnuit mereu cu faptul cã se catãrã pe stâlpi, de unde îsi cere drepturile.

Duminicã seara Viorel Popa, zis Ureche, a fost dat jos de pe un stâlp pe care se urcase, din motive doar de el stiute, de cãtre pompierii militari de la Petrosani.

Incidentul s-a petrecut în apropierea Spitalului de Urgentã din Petrosani, iar politia a intervenit imediat, însã, ulterior pe Ureche l-am gãsit înãuntrul barului, la o bere. Acolo s-a refugiat de un presupus rival al sãu, care ar fi vrut sã îl batã, acesta fiind si motivul pentru care initial s-a cãtãrat pe stâlp.

„Acesta se afla sub influenta bãuturilor alcoolice. Din motive personale, a urcat în semn de protest pe un stâlp. Acesta a mai avut astfel de manifestãri, tot din motive personale. Politistii au discutat cu acesta si, dupã 30 de minute, a coborât de pe stâlp, fãrã sã fie vãtãmat si a fost sanctionat contraventional”, a precizat Bogdan Nitu, purtãtor de cuv IPJ Hunedoara.

Pe Ureche l-am gãsit si nu o datã sus pe stâlp, unde a cerut bani si, de fiecare datã a fost dus la spitalul de boli mintale de la Zam. Si acum va fi suspus unor investigatii medicale, însã, s-a ales si cu o nouã amendã pentru tulburarea linistii si ordinii publice.

Tot duminicã seara, la Lupeni, un alt bãrbat a urcat la înãltime si a amenintat cã se aruncã în gol, însã, a fost convins sã renunte la timp. „A urcat din motive personale, o supãrare sus pe o clãdire si a amenintat cã sare. A fost convins sã renunte si a coborât, fiind dus la spital pentru mai multe investigatii medicale”, au precizat surse din politie.

Diana Mitrache