Minerii sperã într-o finantare pânã în 2034!

Secretarul de stat în Ministerul Energiei Doru Visan, cel care a condus Termocentrala Paroseni pânã recent, vine la Petrosani în data de 2 februarie.

Minerii asteaptã sã primeascã rãspunsul cu privire la finantarea mineritului de huilã pânã atunci, mai ales cã, în ultima vreme, s-a dovedit utilitatea energiei realizatã din huilã.

„În data de 2 februarie, va veni în Valea Jiului si va aduce un rãspuns vis-a-vis de situatie CEH, pentru cã nu se mai poate continua asa. Trebuie sã vinã cu un rãspuns concret, fiindcã la nivelul fiecãrei mine se face o analizã pânã în anul 2034. Dânsul trebuie sã vinã si sã ne spunã dacã existã banii necesari pânã atunci, ca sã acopere investitiile necesare ”, a spus Ion Ciubotaru, vicepresedintele Sindicatului Muntele. Minerii îsi pun speranta cã activitatea din subteran va fi finantatã, cã vor primi materiale si nu vor mai avea lispuri si cã huila va intra în strategia energeticã nationalã, ca resursã importantã.  Rãspunsurile, însã, sunt asteptate, dupã ce se va face o analizã la fiecare unitate minierã în parte, iar secretarul de stat Doru Visan este asteptat sã dea un verdict.

Diana Mitrache

4 comentarii la „Minerii sperã într-o finantare pânã în 2034!

 • 30 ianuarie 2017 la 22:25
  Permalink

  Domnul sectretar Doru Visan trebuie sa ajute valea jiului asa cum au facut cei din Gorj au primit bani pentru modernizarea termocentrale si carierele lor care dau un carbune slab lignit si distrung mediul inconjurator cu defrisarile din cariere (organizatile de mediul uita sa mearga si la ei,probabil au un Coldea) ,reampaduririle costa bani si se fac putine . Domnul Visan sa ceara bani cei 4% cat a mai ramas de investit la Termocentrala Paroseni si investiti la EM Livezeni si EM Vulcan . Sa se schimbe tevile de termoficare de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor pentru a deveni RENTABILA termoficarea in valea jiului . Daca nu se face ceva bun acum pentru mineritul vaii jiului atunci cand ??? Valea jiului a votat tot timpul cu PSD-ul daca nu se face acum investiti nu mai votam cu PSD-ul , inseamna ca exista un Coldea care dirijeaza si investitile in energie (tara are nevoie de carbune bun ca huila , sa vazut acum cateva zile) .

  Răspunde
  • 31 ianuarie 2017 la 07:20
   Permalink

   Nebunule,iar ai uitat sa-ti iei pastilele!

   Răspunde
   • 31 ianuarie 2017 la 10:14
    Permalink

    Costel , sa trezit de dimineata ca sa curate rahatul de la subsolul blocului , ii dau doar 5 lei de apartament ca si asa ii bea betivanul . Vezi sa nu mai furi curent ca sa te incalzesti !

    Răspunde
 • 31 ianuarie 2017 la 09:46
  Permalink

  Te -a lovit trenul plini cu PSD-isti? Purceaua moarta in cotet si tu visezi purcei fripti !!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.