Directia de Sãnãtate Publicã a judetului Hunedoara, în colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Hunedoara si unitãtile sanitare cu paturi din judet, celebreazã în data de 4 februarie 2017, Ziua Mondialã de Luptã împotriva Cancerului.

Ziua Mondialã de Luptã împotriva Cancerului este un eveniment global, care are loc în fiecare an în data de 4 februarie si uneste lumea sub o singurã temã pentru a evidentia lupta dusã împotriva cancerului. Scopul acestei campanii este de a reduce numãrul de decese care pot fi prevenite în fiecare an, prin cresterea gradului de constientizare a cancerul în rândul publicului larg si prin impulsionarea guvernelor spre a lua mãsuri suplimentare împotriva bolii.  La nivelul judetului Hunedoara numãrul îmbolnãvirilor de cancer a crescut îngrijorãtor. Astfel, dacã în anul 2010 erau, potrivit  statisticilor DSP Hunedoara, înregistrate 1432 de cazuri noi, în anul 2016 numãrul cazurilor de cancer a crescut la 1610 (cazuri noi). De precizat cã numãrul total al bolnavilor de cancer aflati în evidentele DSP Hunedoara a crescut de la 7158 în anul 2011 la 9377 de bolnavi în anul 2016.

În prezent, 8,2 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza cancerului în întreaga lume, iar, dintre acestia, 4 milioane mor prematur (cu vârste între 30 si 69 de ani).Având loc sub sloganul ”Noi Putem. Eu Pot.”, campania Ziua Mondialã de Luptã împotriva Cancerului 2017 exploreazã actiuni pe care putem sã le întreprindem pentru a salva vieti, pentru a atinge o mai mare echitate în îngrijireacancerului si pentru a face din lupta împotriva cancerului o prioritate la cele mai înalte niveluri politice.

Compartimentul Evaluare si Promovare a Sãnãtãtii si Educatie pentru Sãnãtate din cadrul Directiei de Sãnãtate Publicã a judetului Hunedoara organizeazã celebrarea Zilei Mondiale de Lupta impotriva Cancerului în data de 2 februarie 2017, ora 10:00, la Colegiul National „Avram Iancu” Brad, strada Liceului 18, unde se vor distribui materiale I.E.C. si se vor prezenta diapozitive ppt. Cu prilejul acestei actiuni, vor fi prezentate pe scurt si campaniile „Luna sãnãtãtii pielii” – ianuarie si „Sãptãmâna  Europeanã de Prevenire a Cancerului de Col Uterin” – 22-28 ianuarie.

Actiuni de informare, educare si comunicare privind campaniile enumerate mai sus se vor desfãsura si la Colegiul National „Mihai Eminescu” Petrosani, în data de 31.01.2017, ora 12:00.