Reprezentantii primariei Petrila s-au intalnit saptamana trecuta cu investitorii italieni care vor sa construiasca o microhidrocentrala pe cursul paraului Taia, in zona Lunca Florii, pentru a pune la punct pasii care trebuie urmati in ideea demararii constructiei.

Dupa mai multe intruniri si vizite in teren, strainii au primit si autorizatia de constructie. “Ne-am intalnit cu investitorii italieni pentru a hotari data de incepere a constructiei si pentru a pune la punct detaliile pentru linia electrica.  Ne-am deplasat in teren si am stabilit traseul acestei linii electrice de la microhidrocentrala pana la punctul de descarcare de la EM Lonea. Astfel, le-am eliberat si autorizatia de constructie  si am stabilit ca lucrarile vor incepe in data de 23 iulie”, ne-a declarat Dorin Curtean, city managerul Orasului Petrila.  Valoarea acestei investitii s-ar ridica undeva la suma de 5 milioane de euro, iar curentul electric de la aceasta mini hidrocentrala, va fi produs pentru sistemul energetic national.

Tot la Petrila, in aceeasi zona, s-a demarat deja un alt proiect cu capital strain. Este vorba de un parc eolian pe muntele Dobraia, construit de o firma din Gemania. Dupa ce va fi finalizata investitia,  turbinele de aici vor produce in sistemul energetic 70 MW/ ora.

Luiza Andronache