Avariile provocate de ger au obligat operatorul de apã si canalizare din Valea Jiului la cheltuieli considerabile. Greul n-a trecut dat fiind faptul cã un nou val de ger va lovi Valea Jiului.

Specialistii Apa Serv Valea Jiului spun cã avariile apãrute în retelele de distribuie sunt provocate de realizarea defectuoasã a unor proiecte edilitare, cum este cazul în Petrila, unde a fost asfaltatã o stradã  si rigolile au fost realizate deasupra retelei de apã. Pentru cã odatã cu construirea rigolei s-a redus adâncimea de înghet, la care erau amplasate tevile de apã, când este ger acestea îngheatã. Potrivit directorului general al societãtii, Costel Avram, în acest caz tevile sunt la o distantã de circa 20 de centimetri sub rigolã si nu la aproape un metru cum erau înainte de refacerea drumului.

Dare de seamã

Pe de altã parte, conducerea Apa Serv Valea Jiului a tinut sã le explice actionarilor toate problemele cu care se confruntã în perioada de ger.  Costel Avram a fãcut un tur prin consiliile locale din cele sase localitãti ale Vãii Jiului, actionari la societate, iar vineri s-a aflat în fata legislativului judetean, Consiliul Judetean Hunedoara fiind actionarul majoritar.

Maximilian Gânju