Bãtrâni si tineri, într-un proiect comun la Petrosani

Sunt foarte multi oameni vârstnici care nu au cu cine sã schimbe o vorbã si cam tot atâtia tineri care au nevoie de un sfat, de o povatã si nu au de unde sã o ia.  Tocmai de aceea, la Caritas, din 24 februarie, vor fi asteptati cei care simt nevoia de socializare. Se vor învãta unii pe altii ce este esential si nu vor mai sta singuri acasã. Cum au gândit acest proiect, ne spun chiar cei care vor gãzdui periodic întâlnirile între generatii.

„Este un proiect nou, pe care l-am câstigat de la o fundatie din Germania si, în fiecare lunã, vom încerca sã aducem împreunã, la sediul Caritas din Petrosani, vârstnici si tineri voluntari. Vârstnicii vor învãta de la tineri sã foloseascã un telefon sau un calculator, iar tinerii vor fi învãtati sã deprindã abilitãti care nu le sunt la îndemânã, cum ar fi sã gãteascã”, a spus Alexandru Kelemen, coordonator Caritas Petrosani.

Întâlnirile încep în scurt timp si toti cei care vor, pot veni la Caritas, mai ales sã socializeze. Sediul este lângã biserica catolicã, pe soseaua de centurã a Petrosaniului. „Orice vârstnic, care doreste sã aibã o întâlnire  cu tinerii, care vrea pur si simplu sã socializeze, este bine-venit în casa Sfânta Varvara, de pe strada Enãchitã Vãcãrescu nr 12 si prima întâlnire va fi în 24 februarie. Ne vom cunoaste, ne vom juca si tot anul 2017 vom avea activitãti comune”, a conchis Alexandru Kelemen.

Cel putin 100 de bãtrâni din Petrosani si Petrila nu au cum sã se mai deplaseze si nici cu cine sã schimbe o vorbã, iar singurii care le trec pragul sunt voluntarii de la Caritas. Ei le fac cumpãrãturile, le alinã singurãtatea si îi ajutã sãptãmânal în gospodãrie. Acest proiect, care va începe în luna februarie, se adresezã celor care sunt singuri, dar care se pot deplasa. Trebuie doar sã îsi facã curaj sã treacã pragul casei unde vor gãsi tinerii dornici sã îi ajute.

Diana Mitrache

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *