În Colonia din Petrosani, vechea grãdinitã nu mai poate fi functioanlã, iar cei mici merg mai multi kilometri, pe jos, prin frig, pânã la Scoala nr 2.

Acolo, în douã sãli de clasã, sunt toti prescolarii, însã, noua grãdinitã va fi construitã în curtea scolii, pe ruinele vechiului atelier mecanic. Lucrãrile încep imediat ce vremea va permite. „Suntem în stadiul în care avem licitatia fãcutã si contractul semnat pentru reabilitare. Cum ne va permite timpul, se vor apuca de lucrãri”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

La Scoala nr 2 din Colonia Petrosani vin cei mai sãraci copii, care locuiesc în zona de case a Petrosaniului, în vechea colonie minereascã si pãrintii lor au fost nevoiti sã îi aducã la scoalã dupã ce vechea clãdire a fost închisã de DSP.

Chiar si transportul acestora este o problemã, însã, existã posibilitatea ca micutii sã primeascã, odatã cu finalizarea lucrãrilor de la grãdinitã, si un microbuz care sã îi ducã pânã în curtea scolii, unde va functiona grãdinita nouã.

Diana Mitrache