Cu aproape trei decenii ca antrenor la sectia de lupte libere a Clubului Sportiv Scolar Petrosani (CSSP), prof. Gheorghe Rãducu (n. 9 oct. 1968) a devenit noul director al respectivei institutii, prilej cu care l-am abordat pentru o directie despre sportul scolar.

Reporter: Un nou an, un nou director la CSSP. Cum ai primit vestea, tu ca un vechi “combatant” în acest loc?

Gheorghe Rãducu: Pãi, eu oricum sunt un veteran al CSSP-ului: din 1979 ca sportiv, din 1990 ca antrenor. S-au strâns ceva ani… Fostul director, domnul Zoltan Toth a dorit sã renunte la aceastã functie, rãmânând în continuare la sectia de schi alpin, mã sustine pe mai departe, sperãm sã fie bine. Avem foarte multe proiecte de finalizat, la sediul clãdirii centrale, în Parâng, la sala de sport.

Reporter: Cu ce “inventar” pleacã la drum noul director?

Gheorghe Rãducu: Avem sase sectii, gimnasticã aerobicã, handbal, schi, sanie, tenis de câmp, lupte libere, cu antrenori calificati, un total de 12 antrenori care se ocupã de pregãtirea a circa 420 de sportivi.

Reporter: Cum a fost bilantul anului trecut?

Gheorghe Rãducu: E din ce în ce mai greu, nu numai la noi, ci în toatã tara. Mai ales în orasele care si-au pierdut importanta economicã. Actuala generatie rãspunde tot mai greu solicitãrilor, mai ales când dau de un efort mãrit.

Reporter: Care este stadiul proiectelor materiale?

Gheorghe Rãducu: Mi-as dori enorm sã punem în practicã înfiintarea sectiei tir cu arcul, aici colaborând cu aninosenii, care au o bazã foarte bunã si amenajarea unei pârtii de sanie modernã. Baza din Parâng este în regulã, avem probleme cu personalul.

Reporter: Din Parâng coborâm  în oras: care mai e stadiul lucrãrilor la sala de sport?

Gheorghe Rãducu:  În septembrie a.c. sala va împlini 35 de ani de existentã. Acum este un santier, mi-ar plãcea sã o avem gata în toamnã, la acest moment aniversar. Va fi o salã modernã, cu circa 500-600 locuri, o salã polivalentã unde se vor putea desfãsura concursuri de talie internationalã, la handbal, lupte sau gimnasticã. Sperãm sã fie gata la toamnã.

Reporter:  Care a fost reactia colegilor la numirea ta ca director?

Gheorghe Rãducu: Majoritatea au avut o reactie bunã. La urma urmei, suntem o mânã de oameni acolo, noi ne-am ajutat reciproc.

Reporter:  Cum îsi va împãrti timpul antrenorul Rãducu si directorul Rãducu?

Gheorghe Rãducu:  Am doi colegi Vasile Fãgas si Cristina Popa, care vor prelua din timpul meu de antrenamente, dar voi fi si eu în lupta la saltea.

Reporter:  Care speri cã vor fi performantele sportive în acest an la sectiile CSSP?

Gheorghe Rãducu: Cred cã luptele libere sunt si un sport olimpic, suntem în primii 5-6 la nivel national. Deasemenea, handbalul si gimnastica aerobicã se impun în plan national. În general, lucrurile stau bine peste tot.

Reporter: Ce îsi doreste la început de mandate noul director al CSSP?

Gheorghe Rãducu:  Sã terminãm sala de sport în acest an, sã avem performante sportive din ce în ce mai bune si cât mai multi campioni nationali.

A consemnat GENU TUTU