Blocuri din Petrosani, reabilitate termic

Administratia de la Petrosani are în plan sã reabiliteze nu mai putin de 16 blocuri, în acest an. Deocamdatã, totul este la faza de proiect si primarul sperã sã primeascã banii pentru finantarea necesarã.

Sunt blocuri cu 4 etaje, dar si cele turn, care au neapãratã nevoie de reabilitare. „În acest an, noi lucrãm la un pachet de 16 blocuri, care sã fie reabilitate pe fonduri europene. Acestea prevãd anvelopare, reparatii la acoperis si, acolo unde existã, ori unde sunt probleme, la lifturi, incluzând chiar înlocuirea acestora. Suntem la faza de proiectare, vom fi gata în scurt timp si le vom depune spre finantare”, a spus Tiberiu  Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Proiectul va fi suspus aprobãrii în Consiliul Local, imediat ce va fi finalizat, iar consilierii vor trebui sã supunã votului proiectul de finantare a cotei-parte ce revine comunitãtii. Axa de finantare va fi una nouã si primarul spune cã documentatia va fi depusã la timp, pentru a primi banii.

„E un program la care nu am avut acces pânã acum. Sper sã fie de succses. Încã nu pot sti valoarea totalã, dar va fi cam aceleasi valoare pe care am avut-o si la Programul National de anvelopare”, a mai adãugat Tiberiu  Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Blocurile ce vor fi reabilitate sunt în mai multe zone din Petrosani si specialistii care fac proiectul au tinut cont de prioritatea lucrãrilor.

Diana Mitrache

Advertisements