Proiectele fostei conduceri a CJ Hunedoara vizau realizarea în Valea Jiului a douã parcuri acvatice, chiar trei dacã si cererea primarului din Uricani ar fi fost satisfãcutã.

Cu costuri imense, investitiile ar fi fost imposibil de suportat din bugetul judetului. Mai mult, bugetele localitãtilor unde ar fi fost fãcute investitiile nu ar fi putut acoperi costurile cu întretinerea si exploatarea, astfel cã au fost pur si simplu sterse de pe agenda CJ Hunedoara.

Cu o populatie sãrãcitã si fãrã prea multe alternative în contextul în care mineritul se închide sistematic, cu investitii prea putine în turismul montan ori care merg greoi, primarii din Valea Jiului vroiau parcuri acvatice. Ideea a încoltit în mintea lor dupã promisiunile fostului sef al CJ Hunedoara, Mircea Molot, chiar dacã alte domenii sunt prioritare. Cum o asemenea investitie este extrem de costisitoare, Consiliul Judetean Hunedoara, dupã plecarea lui Molot, a constatat cã n-ar fi oportunã. Astfel, executia Aqua-land-urilor în Valea Jiului nu se mai regãseste nici mãcar în intentia alesilor judeteni.

Maximilian Gânju