În cadrul Proiectului International ”Viata la pozitiv”, elevi ai Scolii Gimnaziale nr.7 Petrosani au fost protagonistii a douã actiuni remarcabile, care s-au mulat pe semnificatia sãrbãtoririi Unirii Principatelor Române – „Hai, sã dãm mânã cu mânã”…

Grupul de Voluntari Pozitivisti ai Scolii Gimnaziale Nr.7 Petrosani, coordonati de prof. Sîrbu Cristina, au avut prima activitate din cadrul Proiectului International ”Viata la Pozitiv”, chiar de ziua marcãrii Unirii Principatelor Române – 24 ianurie 2017. Actiunea s-a desfãsurat sub titlul ”Fii voluntar!” si a presupus activitãti de voluntariat desfãsurate la douã familii. Activitãtile s-au desfãsurat cu ajutorul Societãtii de Cruce Rosie Petrosani, prin amabilitatea doamnei director Vitan Felicia si prin bunãvointa domnului Pascu Viorel, vicepresedinte al Asociatiei ”Pro Aninoasa”.

Prima vizitã de lucru s-a realizat la bunicuta Nãtângã Lucretia din Cartierul Colonie, unde un grup de 18 persoane: elevi, voluntari Crucea Rosie Petrosani, cadre didactice si pãrinti au ajutat-o pe bunicutã sã facã curãtenie prin gospodãrie, au curãtat zãpada, au tãiat lemne. Bunicuta desi are neamuri, nu au mai vizitat-o de ceva vreme si se descurcã singurã cum poate, cu ajutorul vecinilor. Bunicuta a fost foarte impresionatã, ne-a spus cã nu a avut niciodatã asa multi copiii în curte si cã nu-si doreste decât un singur lucru, sã stea cineva cu ea de vorbã, sã-i spunã cineva o vorbã bunã.

A doua vizitã a fost la familia Vîrlan, o familie cu 5 copii cu vârste între 6  si 0 ani, familie care doar de douã luni locuieste într-o casã cât de cât decentã, pânã atunci locuind într-o baracã lângã Jiu. Pentru cã acea în acea colbã viata copiilor era în pericol la temperaturile extrem de scãzute din aceastã iarnã, ajutorul pentru aceastã familie a venit din partea  Crucii Rosii Petrosani. Aici un grup de 20 de persoane au venit cu donatii de alimente, haine, dulciuri, jucãrii, veselã. Grupul de pozitivisti a gãtit pentru numeroasa familie, au sãrbãtorit ziua celor mici cu tort si cadouri, s-au jucat, le-au spus povesti. Fericirea pe chipul celor mici a fost fãrã margini, pãrintii relatând cã niciodatã nu le-au sãrbãtorit vreo zi de nastere.

Scoala Gimnazialã nr. 7 Petrosani va continua activitãtile din cadrul Proiectului International „Viata la pozitiv”, care are ca scop educarea si implicarea civicã.

Prof. Cristina Sîrbu, Scoala Gimnazialã  Nr 7 Petrosani