Într-o Românie zdruncinatã si împãrtitã de interesele politice, vulcãnenii sunt uniti. Cel putin asta spune primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile.  158 de ani s-au scurs de la momentul istoric prin care a avut loc unirea Moldovei cu Tara Româneascã, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

La fel ca în fiecare an, autoritãtile locale de la Vulcan au marcat aceastã zi asa cum se cuvine. Sute de persoane  au purtat torte si au participat la marsul organizat pe Bulevardul Mihai Viteazu din localitate. Pentru primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, lumina tortelor reprezintã lumina vietii.

„Le doresc tuturor vulcãnenilor si celor din Valea Jiului, dar si Românilor ca Dumnezeu sã le dea întelepciune, sã le dea minte si o sã fie cea mai mare unitate în România, în momente importante. As dori ca toatã lumea sã se iubeascã ca fratii, sã nu ne batã altii. Îmi doresc sã fim cu totii cu sufletul linistit si sã sãrbãtorim aceastã zi de unitate. Aceastã luminã  a fãcliilor sã deschidã lumina vietii noastre. Consider cã la Vulcan este unitate si dorim ca în municipiul Vulcan sã fie unitate din toate punctele de vedere si consider cã toti vulcãnenii sunt uniti”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan la aniversarea a 158 de ani de la Mica Unire. La final, toti participantii au luat parte la hora unirii.

Monika BACIU