Salvatorii si-au trimis echipe specializate în Statiunea Straja dat fiind numãrul foarte mare de turisti. Pompierii au misiuni de prevenire dar si de primã interventie în caz de nevoie iar cum majoritatea cabanelor si pensiunilor din statiune îsi asigurã cãldura cu centrale proprii pe lemne, prezenta militarilor si sfaturile lor le oferã un plus de sigurantã spun cabanierii.

”În perioadele în care este un numãr mare de turisti în statiune ori pe perioada minivacantelor avem o echipã care asigurã permanenta în Straja. Ei pot interveni în cazul unui incendiu pânã când le vin în sprijin echipajele din cadrul Gãrzii de Interventie Lupeni si Detasamentul de Pompieri Petrosani. Pompierii îi ajutã si pe cei care rãmân blocati în zãpadã cu autoturismele dar îsi continuã si misiunile de patrulare pentru a-i ajuta pe cei care nu au adãpost”, a declarat comandantul Detasamentului de Pompieri Petrosani, Adrian Avram.

Actiunile pompierilor sunt binevenite considerã multi dintre cabanieri mai ales cã Straja a fost lovitã de un dezastru în urmã cu aproape cinci ani. Patru cabane s-au fãcut scrum dupã ce au fost cuprinse de un incendiu izbucnit la una dintre ele din cauza unui cos de fum defect.

Focul a izbucnit înainte de miezul noptii de la cosul de fum al unei centrale dintr-o cabanã situatã la intrarea în statiune si a fost observat de turisti si cabanieri. Militarii au muncit ore în sir pentru stingerea focului, dat fiind faptul cã exista pericolul ca si alte constructii sã fie mistuite, în Straja fiind foarte multe cabane lipite una de cealaltã.

Maximilian Gânju