Jandarmii montani si salvamontistii au intervenit pe timpul noptii de duminica spre luni pentru cautarea a doi schiori in masivul Vâlcan Cei doi tineri se ratacisera in zona Negrele, din muntii Vâlcan.
Tinerii plecasera in cursul zilei de duminica, din statiunea Straja cu schiurile de tura pe traseele din muntii Vâlcan. In jurul orei 00.40, cei doi au solicitat sprijin la numarul de urgenta 112, pentru ca s-au ratacit, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile (ceata densa si temperaturi scazute), precum si a intunericului. In cautarea tinerilor au pornit patru jandarmi montani si doi salvamontisti. De asemenea, un alt echipaj s-a deplasat intr-o zona in care era posibil sa coboare persoanele cautate.
Jandarmii montani si salvamontistii au tinut permament legatura telefonic cu cei doi pentru a-i coordona in afara zonei cu ceata densa. Pentru a ajunge intr-un timp cât mai scurt la cei aflati in dificultate, jandarmii montani au folosit pentru o parte din traseu UTV-ul echipat cu senile (autovehicul cu sase locuri), iar salvamontistii un ATV, de asemenea cu senile.
In jurul orei 04.00, echipa mixta de cautare a identificat in intuneric lumina de la lanterna celor cautati, intr-o zona impadurita, abrupta si greu accesibila, intre Valea Braitei si Negrele Mici.
La ora 06.45, jandarmii montani si salvamontistii au ajuns la cei doi tineri. Acestia erau uzi, epuizati si deshidratati.
Jandarmii montani si salvamontistii i-au condus la baza muntelui, unuia dintre ei fiindu-i carat schiurile, deoarece era foarte epuizat.
Cei doi tineri, cu vârste de 28 si respectiv 36 ani, domiciliati in orasul Uricani, au fost preluati de un echipaj al Ambulantei, in jurul orei 07.50 si condusi la spitalul din Lupeni, pentru invetigatii suplimentare, deoarece erau epuizati.
Actiunea de cautare s-a desfasurat pe timp de noapte si a durat peste 6 ore. Echipa mixta de salvarea având de infruntat intunericul, zapada afunata si temperaturi scazute.