Medicina legalã din Petrosani se va „reinventa” la standarde europene, pentru cã medicul care conduce acest serviciu juudetean, Dan Mãrculescu promite un cabinet nou, dotat cu sistem de supraveghere video, prin care autopsiile vor fi monitorizate direct.

Acesta este absolut necesar la Petrosani, unde acum cadavrele gãsite în putrefactie ajung la morga  spitalului de urgentã, iar acest lucru nu mai poate fi acceptat.  „Serviciu medico-legal va aduce acolo mese de autopsie, frigidere, dar si un  sistem de filmare tip MLSIT, cu care eu, de la Deva, am  posibilitatea sã vãd autopsiile de la Petrosani, pentru un mai bun control asupra activitãtii. Am primit o clãdire în imediata vecinãtate a cabinetului pe care îl avem acum, în apropiere de Policlinica stomatologicã, de 128 de metri pãtrati si, în cel mai scurt timp, îl vom dota. Apoi, aici vor ajunge toate cadavrele în descompunere si cele care nu au ce cãuta în morga spitalului, dar la care li se va face autopsierea”, a declarat dr. Dan Mãrculescu, seful Serviciului de Medicinã Legalã a judetului Hunedoara.

Reparatiile la spatiul ce va deveni un laborator de medicinã legalã le face primãria Petrosani si dotãrile vin de la SJML.  Mai mult, pentru cã au existat discutii cu privire la faptul cã masina de medicinã legalã era condusã de un politist, atunci când erau ridicate cadavrele, acest serviciu a fost si el externalizat.  „Pânã acum  exista un parteneriat institutional între Serviciul Judetean de Medicinã Legalã si IPJ Hunedoara, întelegere ce a fost parafatã chiar cu ajutorul comisarului Mircea Pitulescu. Dar au existat discutii si acum, acest serviciu a fost externalizat si va fi efectuat de o firmã de profil din Petrosani, care ne dã soferul. Omul face aceastã activitate, de câte ori este solicitat, dar  voluntar”, a mai adãugat dr. Dan Mãrculescu.

Diana Mitrache