Un pistol, droguri, tigãri si multi bani – descoperirea procurorilor DIICOT

La perchezitiile efectuate de ofiterii BCCO si procurorii DIICOT au fost descoperite arme de foc, dispozitive electronice de tip skimming dar si alte aparate electronice care ar fi fost folosite la falsificarea cardurilor bancare.

Ofiterii de la Crima Organizatã au descins miercuri în Valea Jiului, la Lupeni, dar si în alte 29 de locatii din mai multe regiuni ale tãrii. Anchetatorii au destructurat o retea de falsificatori de carduri care reusise sã escrocheze mai bine de 1000 de strãini. Ofiterii si procurorii au descoperit la suspecti, în urma perchezitiilor domiciliare, peste 10.500 de lei, 1.000 de euro, droguri si tigãri de contrabandã. Totodatã, politistii au ridicat de la membrii grupãrii  mai multe dispozitive de tip skimming, 18 unitãti hard-disk, 25 de laptop-uri, 60 de suporti optici de memorie si memorii USB, 80 de telefoane mobile si cartele SIM, 31 de carduri bancare si suporturi de tip card cu bandã magneticã, dar si un pistol. Anchetatorii spun cã membrii grupãrii se foloseau de cardurile clonate pe raza localitãtii Pitesti, nu în localitãtile lor de deomiciliu, pentru a nu li se lua urma. Nu scoateau doar bani de la ATM-urile bãncilor ci cumpãrau si produse din marile magazine plãtind tot cu cardurile clonate.

Procurorii spun cã gruparea a actionat în perioada 2014 – 2015, iar cei circa 50 de membri au montat pe ATM-uri din Cehia, Slovenia si Slovacia dispozitive de tip skimming pe care le-au folosit pentru preluarea ilicitã a datelor  confidentiale bancare. Suspectii achizitionau bunuri si din SUA, Sri Lanka, Filipine, Cambodgia, Tunisia si Marea Britanie.

Maximilian Gânju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *