Elevii din clasele a VIII-a si a XII-a vor avea la dispozitie încã douã zile de studiu. Zilele libere de sãptãmâna viitoare modificã data simulãrilor.

Guvernul a stabilit ca ziua de luni, 23 ianuarie, sã fie declaratã zi liberã pentru angajatii din sectorul public. Astfel se realizeazã o punte între weekend si ziua de marti, 24 ianuarie, atunci când se celebreazã Mica Unire.

“Având în vedere Hotãrârea Guvernului de azi, 18 ianuarie 2017, cu privire la declararea zilei de 23 ianuarie 2017 ca zi liberã, comisiile judetene de organizare si desfãsurare a examenelor nationale din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara au decis modificarea calendarului simulãrii judetene”, aratã cei de la ISJ Hunedoara.

Simulãrile examenelor nationale vor fi sustine dupã urmãtorul calendar: Miercuri, 25 ianuarie 2017 va avea loc simularea la limba si literatura românã (clasa a VIII-a si a XII-a); Examenele continuã  joi, 26 ianuarie 2017 cu proba la matematicã (clasa a VIII-a si a XII-a) / istoria (clasa a XII-a). Vineri 27 ianuarie 2017 are loc proba la alegere (clasa a XII-a), iar luni, 30 ianuarie 2017 elevii clasei a VIII-a si a XII-a vor sustine simularea la limba si literature maternã .

Monika BACIU