Iubitorii sezonului alb vor putea experimenta tehnici de supravietuire într-un iglu. La sfârsitul acestei sãptãmâni, în statiunea montanã Parâng va avea loc prima editie a taberei de iglu. Sunt asteptati sã ia parte la  eveniment toti cei cãrora le place sã experimenteze lucruri noi.

„Tabãra de Iglu se va face în locatia (pârtia) Slima Parâng. Plecarea se face din parcare de la magazinul Jiu Sâmbãtã dimineata ora 8. În functie. de câti suntem ne grupãm în masini si pornim. Si pentru cei ce sã aflã în aceastã perioadã în muntii Parâng, aveti ocazia sã vedeti cum se desfãsoarã o astfel de actiune si cum se, face un iglu. Sunteti asteptati cu mare drag, cu copii, sotiile, prietenii etc. Pot face poze în iglu si sã serveascã un ceai cald alãturi de noi si pãrintii o tuicã fiartã”,  spune Adi Câmpean, organizatorul actiunii.

Participantii trebuie sã fie echipati corespunzãtor si trebuie sã aibã asupra lor mai multe obiecte absolut necesare pentru o aventurã pe crestele montane.  Participantii si doritorii de a dormi  în iglu trebuie sã aibã asupra lor  urmãtoarele: ”Pentru a confectiona Iglu, lopatã micã (de camping), mãnusi, haine pentru sãpat în zãpadã, de preferintã sã fie impermeabile. Atentie hainele cu care se sapã la iglu se udã, deci alea vor fi doar pentru confectionarea iglului. Când e gata iglul ne schimbãm în alte haine, din cap pânã în picioare”, mai spun organizatorii.  Organizatorii le promit  participantilor o experientã de neuitat.

Monika BACIU