CEH important în peisajul energetic national

Termocentralele vor functiona cu huilã autohtonã. Cererea de energie este mare, iar minerii sunt chemati la lucru, chiar si în zilele de weekend.

Pentru a asigura functionarea celor douã termocentrale, CEH va arde, doar, cãrbune autohton, nefiind necesar un import. Minerii vor lucra, luna aceasta, atât sâmbãta cât si duminica pentru a asigura productia de cãrbune. Sindicalistii au semnat un protocol cu administratia Complexului Energetic Hunedoara privind asigurarea cadrului legal în vederea plãtii salariatilor.

“Este un protocol care va asigura cadrul legal pentru luna ianuarie. Minerii care vor dori, vor lucra pe bazã de comandã sâmbetele si duminicile. Rãmâne la latitudinea lor dacã vin sau nu la lucru în zilele de weekend”, a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele. Cei care vor lucra în zilele de weekend vor fi plãtiti pentru munca prestatã.  “S-au dispus mãsuri astfel încât sã crestem productia si sã asigurãm stocul de cãrbune. Împreunã cu sindicatele am stabilit un program de lucru continuu pentru a asigura productia necesarã astfel încât sã trecem vârful de iarnã. Termocentralele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara vor merge, pe mandatul meu, cu productia de huilã autohtonã. Suntem constienti de importanta Complexului Energetic Hunedoara si a muncii noastre în peisajul energetic national”, a declarat Mihael Melczer, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara. Mai mult, conducerea societãtii a purtat discutii cu oficialii Ministerului Transporturilor, astfel încât CFR Marfã sã flexibilizeze transporturile vagoanelor cu cãrbune spre cele douã termocentrale.

Monika BACIU

2 thoughts on “CEH important în peisajul energetic national

 • 18 ianuarie 2017 at 19:55
  Permalink

  Vom muncii sa dam tari cat mai mult carbune dar trebuie sa se aloce bani de investitii la EM Livezeni , EM Vulcan si cei 4% cat a mai ramas de investit la Termocentrala Paroseni . Sa se schimbe tevile de TERMOFICARE de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor pentru a deveni RENTABILA TERMOFICAREA in valea jiului .

  Reply
 • 20 ianuarie 2017 at 18:53
  Permalink

  au nevoie de carbune acum ca dupa aia nu mai au nevoie de minerit

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *