Colegiul Medicilor Hunedoara nu a finalizat inca ancheta in cazul medicului Sorin Bratila, acuzat de parintii unui copil de 4 ani ca l-a operat la mana sanatoasa.

Reprezentantii Colegiului Medicilor Hunedoara continua ancheta in cazul medicului Sorin Bratila de la Sectia de Chirurgie Plastica si Reparatorie a Spitalului de Urgenta Petrosani.

Dosarul este unul deosebit de complex si, pentru a lua o decizie in acest caz, este nevoie sa fie analizate cu atentie toate actele medicale, inclusiv de la Timisoara unde a fost dus micutul. Toate partile implicate in acest caz, cu acuzatii de malpraxis, au fost audiate, iar la finalul cercetarilor intregul dosar – care cuprinde si biletul de trimitere de la medicul de familie, si radiografia, si rezultatul de la ortoped – va fi trimis unui expert.

Socantul caz s-a petrecut la mijlocul lunii mai cand parintii micutului Alexandru, in varsta de numai 4 ani, au reclamat ca in loc sa fie operat la mana dreapta, unde avea o problema, copilul lor a fost operat la mana stanga. Parintii micutului spun ca medicul a gresit grav, mai ales ca existau toate documentele medicale si chiar si o radiografie, care indicau faptul ca la mana dreapta era problema si, mai mult decat atat, afectiunea era vizibila chiar si fara un consult de specialitate.  Medicul Sorin Bratila mai este acuzat si de faptul ca l-a operat de fimoza pe Alexandru, interventie pentru care parintii nu si-au dat acordul. O comisie formata din reprezentanti ai Colegiului Medicilor Hunedoara si Directiei de Sanatate Publica a declansat imediat cercetarile in acest caz. Daca va fi gasit vinovat, medicul chirurg Sorin Bratila risca sanctiuni salariale sau profesionale, in functie de rezultatul anchetei.

Carmen Cosman