Ceai si mâncare pentru oamenii care stau în frig

Voluntarii de la Caritas au venit în sprijinul oamenilor care muncesc în frig, ori a celor fãrã adãpost. De dimineatã si pânã seara, atunci când vin voluntarii, cei de la Caritas ies pe strãzile din Petrosani si duc câte un sandvis, un ceai, un fruct, celor care stau ore bune în stradã.

Fie cã sunt oameni fãrã adãpost, fie cã vând ziare, ori chiar celor care curãtã zãpada, ca sã nu degere, la temperaturile scãzute de afarã. „E foarte bine-venitã cana asta de ceai. Lucrãm sã dãm zãpada, cã ninge si ne prinde bine. Multumim celor care s-au gândit sã facã asta”, a spus surpinsã o femeie care lucreazã la deszãpezirea strãzilor din Petrosani.

Voluntarii sunt cei care ies si ei în frig si cautã oamenii aflati în nevoie. Unii le apreciazã efortul, altii încã sunt obisnuiti cu bunãtatea semenilor, însã, fiecare primeste cadoul bine-venit. Roland a venit marti de dimineatã, a umplut un termos cu ceai, pe care l-a îndulcit cu miere si a luat cu el câteva sandvisuri pe care le-a dus în zona Petrosani Nord.

„Actiunea noastrã din aceastã sãptãmânã constã în faptul cã le împãrtim ceai, câte un sandvis si un mãr oamenilor strãzii, dar nu numai. Am oferit acelasi lucru si celor de la ziare, care vând câte 8 ore în frig. Unii oamenii primesc cu bratele deschise, altii se  feresc de noi, chiar si oamenii strãzii sunt dintre cei care fug de noi. Dar noi cãutãm sã îi ajutãm”, spune Roland,  voluntar la Caritas.

„Campania se numeste „Centrul de comandã Caritas”, conform motto-ului nostru, pentru cã se simte nevoia noastrã aproape de acesti oameni. Am dorit sã venim în sprijinul celor care muncesc pe stradã sau nu au adãpost. Ei îndurã temperaturile foarte foarte joase”, a adãugat si Alexandru Kelemen, coordonator al voluntarilor de la Caritas Petrosani.

Zilnic, atât timp cât va fi frig, cei de la Caritas ies pe strãzi, iar gestul lor va fi completat de sãptãmâna viitoare si cu actiunea pe care o vor desfãsura în colaborare cu Crucea Rosie.

„Sãptãmâna viitoare încercãm sã ajutãm persoanele care nu au îmbrãcãminte, sau care au nevoie de noi. Venim în ajutorul celor care sunt înfrigurati în aceastã perioadã”, mai spune Alexandru Kelemen.

Voluntarii vor agãta haine groase în copaci în zonele centrale, pentru ca oamenii ce tremurã de frig sã se poatã încãlzi. Pânã atunci, însã, vor fi identificasi toti cei ce stau în frig si vor primi mãcar câte un ceai cald si ceva de mâncare.

Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.