SPORTUL DIN VALEA JIULUI ACUM TREI DECENII – IANUARIE 1987

Când Vulcanul avea echipa în „B”

În sezonul 1986-87, echipa de fotbal A.S. Paroseni Vulcan era la primul sezon în Divizia „B”(Liga a II-a). Pregãtitã de  antrenorii Puiu Berei si Cornel Sãlãgean, la mijlocul lunii ianuarie 1987, echipa se deplasa într-un cantonament de pregatire la Slãnic – Prahova. Noutatea în lot era Dan Neiconi de la Minerul Lupeni, care se alãtura lui Homan, Buzduga, Ghisan, George Boboc, Matela, Adr.Barbu, Bahasa ,V. Crãciun, Vitan  sau Dicut.

Suspendat un an

„O lectie pentru toatã viata” se intitula un material în ziarul local „Steagul Rosu”, legat de suspendarea portarului echipei de handbal divizionare „B”, Stiinta Petrosani, Petre Popescu. Un mare talent, fost component al Nationalei de juniori (avea atunci 26 de ani), el agresase la un meci cu Electromures Tg. Mures arbitrii partidei, motiv pentru care Federatia îl suspendase un an.   Cu toate regretele pe care le declara în presã…

16-1

Cei mai tari studenti

Institutul de Mine (actuala Universitate) din Petrosani, prin Clubul Sportiv Stiinta, avea o puternicã echipã schi alpin, printre sportivi remrcându-se Simona Costinas, Corina Vladislav, Horatiu Tipter, Istvan Matyas, Liana Grosu, Florian Filip sau Gabriel Silvian. Punctajul acumulat de acesti sportivi în douã competitii nationale de anvergurã la Predeal si Poiana Brasov, au plasat în final echipa Stiinta Petrosani pe primul loc în clasamentul pe centre universitare.

Primul amical al Jiului

În sezonul 1986-1987, echipa de fotbal Jiul Petrosani era în primul esalon. Începând pregãtirea de iarnã la început de ianuarie, jiulistii sustin un prim joc de verificare  în compania echipei “Poli” Timisoara. Victoria a revenit Jiului cu 1-0, ca urmare  a unui penalty transformat de …portarul Bojtor, dupã un hent al fundasului timisorean Aurel Sunda, în min. 16.

“Cel mai bun de pe teren s-a arãtat mezinul Jiului, Daniel Timofte” remarca cronicarul meciului. Jiul a jucat atunci cu Bojtor, Gârjoabã (portari), Dianu, Fl. Neagu, V. Popa, Stana, B. Popescu, Dina, Sedecaru, Szehely, D. Timofte, Dosan, Bãlutã, Rus, Henzel.

„Proiectantii” inaugureazã sezonul de schi în Parâng

Pe vremea I.C.I.T.P.M.H. (inteprinderea specializatã în topografie si proiectare minierã) era una dintre  cele cu falã în Valea Jiului. Astfel, la cea de-a 5-a editie a Cupei Proiectantul, organizatã de aceastã inteprinderea, avea deja traditie. Începutul de  ianuarie 1987 înseamnã prima competitie oficialã în Parâng, la care au participat 60 de  concurenti, cu vârste între 10 si 60 de ani! Printre câstigãtorii de acum 30 de ani la acestã competie îi amintim pe Florin Botoroagã, Nicu Pãtrascu, Larisa Edelyh, Adriana Marinicã, Reinhart Kraktus, Elena Stef, Francisc Edelyn sau  Mihai Dreghiciu. Cam asta era atmosfera, în rezumat în ianuarie 1987, în sportul Vãii Jiului exact în urmã cu 30 de ani…

16-2

A consemnat GENU TUTU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.