Cladirea Colegiului Economic Hermes Petrosani este in pericol din cauza escavarii unei portiuni de teren la o distanta de doar cativa metri, loc unde ar fi trebuit sa fie construit un mini hotel.

Firma care trebuia sa execute proiectul s-a apucat de lucrari, insa le-a lasat balta mai apoi din cauza stoparii finantarii de la Ministerul Educatiei.

Asa se face ca acum, profesorii de aici se plang de faptul ca oricand s-ar putea produce o alunecare de teren, care sa afecteze cladirea scolii. Primaria a luat act de situatie si va aloca din bugetul propriu banii pentru finalizarea zidului de sprijin. „ Banii exista deja in bugetul local si asteptam ca firma sa realizeze acest zid de sprijin, pentru a preveni o eventuala surpare, care sa pun in pericol liceul. Cat priveste constructia propriu-zisa a mini hotelului, asteptam sa vedem fondurile de la minister”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Municipiului Petrosani.

Zidul de sprijin facut cu chiu cu vai pana acum de muncitori unei firme coordonata de Aurelian Serafinceanu, care a si castigat licitatia pentru proiectul in sine, de-abia sustine terenul, iar inceperea reconstructiei ar trebui urgentata, asta pentru a nu asista la o catastrofa. De apreciat, daca vorbim de o paralela, este Doru Tamas, care la fel, a castigat prin firma lui un proiect cu finantare de la Ministerul Educatiei, respectiv constructia gradinitei de pe strada Constructorului. Banii au fost sistati o buna perioada de timp, dar el a continuat lucrarea cu fonduri proprii si a asteptat pana cand sumele i-au fost decontate prin primarie.

Luiza Andronache