Mai multi comercianti de articole second-hand riscã sã nu-si mai poatã vinde marfa în incinta Pietei Centrale Petrosani, pentru cã au adunat datorii uriase la plata chiriei pe spatii.

Potrivit conducerii Administratiei Pietelor Petrosani, multi dintre vânzãtori au fost pãsuiti de-a lungul anilor si si-au fãcut angajamente de platã, dar nu s-au tinut de ele.

Conducerea pietelor spune cã s-a ajuns în situatia de a risca sanctiuni de la Curtea de Conturi, în urma unui control, iar acesta este motivul pentru care a somat vânzãtorii. Acestia au primit un termen de gratie în care îsi pot achita o parte din datorii si apoi îsi iau angajamentul cã vor respecta planul de esalonare, iar în caz contrar vor fi evacuati din piatã. De cealaltã parte, vânzãtorii de vechituri spun cã au rãmas în urmã cu plãtile din cauzã cã vânzãrile merg foarte rãu si abia reusesc sã trãiascã cu banii strânsi într-o lunã de zile. Multi dintre ei au mai fost evacuati dintr-un spatiu adiacent pietei, dar care apartinea unei persoane private, tot pentru neplata chiriei.

Maximilian Gânju