Sezonul de iarnã încã nu s-a încheiat, însã în carosabil au apãrut deja primele cratere. Mai multe drumuri din Valea Jiului au fost afectate de conditiile meteo, de topirea zãpezii.

Poate cel mai afectat carosabil este DN 66. Drumul national este presãrat de obstacole, iar conducãtorii auto sunt nevoiti sã facã slalom printre gropi. Portiunea de DN 66 de la Livezeni si pânã la intrarea în Defileul Jiului nu a fost cuprinsã în programul guvernamental de modernizare, astfel cã soferii vor trebui sã îndure calvarul. În schimb, pentru centura municipiului Petrosani, edilii cautã solutii pentru a moderniza acest drum.

“Ne dorim sã reabilitãm centura Petrosaniului. Va trebui sã gãsim finantare pentru a putea sã o asfaltãm, e vorba de tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la avion si biserica Catolicã. Pentru centurã e o problemã, pentru cã acolo sumele sunt foarte mari. Dacã nu vom reusi anul acesta, cu sigurantã vom face anul viitor. Încercãm o colaborare cu Consiliul Judetean pe acest obiectiv, cât si pe drumul din Parâng”,  a spus în urmã cu o sãptãmânã, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Monika BACIU