ITA se suspendã, CA a luat decizii

Întreruperea Temporarã a Activitãtii la CEH (ITA) se suspendã si, deocamdatã, nimeni nu va mai sta acasã. Decizia a fost luatã de Consiliul de Administratie al companiei hunedorene, care s-a întâlnit dupã grevele de la începutul acestui an din Valea Jiului.

Tot Consiliul de Administratie a decis ca despre schimbarea conducerii CEH sã discute abia dupã ce va avea loc o analizã a activitãtii celor ce conduc acum complexul, chiar dacã acesta era un punct distins al protocolului semnat pentru încetarea grevelor.

„Decizia va fi luatã în consecintã, dupã analiza ce va fi fãcutã pe indicatorii de performantã ai echipei condusã de Mihael Melczer”, a precizat presedintele sindicatului Muntele Darius Câmpean. Mai mult, s-a decis ca aprovizionarea cu cele necesare muncii sub pãmânt sã se facã în mod corespunzãtor si chiar s-a înaintat ideea ca, la unitãtile miniere, sã ajungã si piese si utilaje, nu doar plasã si lemn.

1-1

Un alt punct al revendicãrilor grevistilor era suspendarea deciziei de a transfera personalul de la preparatia Coroiesti la mina Lupeni, însã, deocamdatã nu s-a luat o decizie definitivã. Minerii, asa cum spune presedintele Sindicatului Muntele, Darius Câmpean, vor ca acest lucru sã fie valabil 3 luni, termen cu care Bogdan Stãnescu, presedintele CA al CEH nu a fost de acord. Mina Lupeni ar ajunge sã intre pe închidere mai repede, iar personalul ar putea fi disponibilizat. Tocmai de aceea sindicalistii, în frunte cu Dorin Vezure, care reprezintã sindicatul Prestserv Paroseni, au tinut ca angajatii sã fie retrimisi la preparatie, dacã mina se închide, pentru cã ei nu ies la pensie la 45 de ani.

Cea mai bunã decizie a CA a fost, însã, renuntarea la cei care îndeplinesc vârsta si conditiile de pensie. Toti cei aflati în aceastã situatie vor fi supusi unei analize, iar apoi, cel mai probabil, vor trebui sã plece, dacã se considerã cã productia merge si fãrã ei.

Diana Mitrache

Advertisements

5 comentarii la „ITA se suspendã, CA a luat decizii

 • 12 ianuarie 2017 la 22:19
  Permalink

  In mod sigur fara Nica merge, oricum nu a facut nimic.
  Oricum pana la inceputul lunii februarie vor fi schimbari mari, incepand de la conducerea CEH si continuand cu cei de la conducerea Diviziei Energetice, a Diviziei Miniere, Prestserv, si miele Lonea,Livezeni mai ales unde multi s-au considerat deja castigatori ai alegerilor desi sunt galbeni, mai ales acum si continuand si cu structurile inferioare ing. sefi, sefi sectoare etc. unde sau cocotat cu surle si trambite multi PRICEPUTI. Daca se doreste un minim bine pentru aceasta zona, trebuie luate masuri, pentru ca cei aflati acum pe functii de directori, ing. sefi etc. nu vor sa-si vada nepriceperea, sa-si ia bagajul si sa plece. Ar fi bine si pentru ei si pentru noi minerii. ca astfel vom fi nevoiti, desi ei cred ca ne prostesc pe fata, sa-i scoatem cu forta.,

 • 12 ianuarie 2017 la 22:47
  Permalink

  Sa se faca investitii la EM Vulcan , EM Livezeni si cei 4% cat a mai ramas de investit la Termo Paroseni. Sa se schimbe tevile de termoficare de la Termo Paroseni pana la usa apartamentelor.

 • 13 ianuarie 2017 la 07:21
  Permalink

  Cine sa dea dovada de verticalitate si hotarare la o negociere, Darius campean, Dorin Vezure si Paduraru sau afaceristul ala de Ciubotaru, adica domnii inspectori sociali cu 10000 lei pe luna salar? Ei au interesul sa isi mentina ei salariile si functiile. Deabia asteptam sa vina corpul de control al ministrului sa le spunem noi toate mizeriile si afacerile sindicalistilor in cardasie cu conducerea ceh. Minerii trebuie sa inteleaga ca daca nu schimba liderii de sindicat vor ajunge in faliment cu asemenea tradatori la conducerea sindicatelor. Cum dracu sa reprezinte interesele minerilor cand ei si daca merg la wc, dau raportul la seful lor Nica. Ce fac liderii de sindicat? Ei fac protocoale sa inchida gura prostimii (cum spun ei), protocoale care nu au nici o valoare. Ba da prostine credeti voi, ce ziceti voi in gandul vostru „iar i-am prostit pe astia” nu? Nu ma tine, o sa zburati ca ciorile cat de curand, adica unii la pensia sau in mina la lopata ca acolo va e locul.

 • 13 ianuarie 2017 la 10:14
  Permalink

  Eu nu vreau sa curat rahatul de la subsolurile blocurilor si sa ma rog de locatari sami dea 10 lei de apartament , eu nu vreau sa fur curent ca sa ma incalzesc , eu nu vreau sa curat WC-urile , babe si mosnegi (la fund) prin strainatate .

 • 13 ianuarie 2017 la 10:29
  Permalink

  Se va face analiza la pensionabili,va pleca tot prostul din subteran,vancea,nica,etc etc nu vor pleca.Ha ha ha ha ,vau scos din ita ca au nevoie de carbunele vostru fraierilor.

Comentariile sunt închise.