Douã lebede, salvate de pompieri de pe un lac înghetat

Douã lebede au fost salvate, ieri, dimineatã, de pe un lac înghetat aflat la periferia municipiului Deva de cãtre pompierii militari.

Un iubitor de animale, care a avut grijã si a hrãnit lebedele de pe lac, încã din toamnã, a sesizat faptul cã gratioasele pãsãri sunt afectate de ger si în pericol sã fie atacate de vulpile care ajung la ele pe gheatã. În cel mai scurt timp s-a deplasat la locul indicat un echipaj de pompieri al Detasamentului din Deva cu o autospecialã si o barcã si a desfãsurat un dispozitiv de salvare.

“Misiunea de salvare a lebedelor nu a fost lipsitã de pericole deoarece gheata, pe care au înaintat pompierii, era destul de fragilã o parte din drum, pânã la pãsãrile aflate în primejdie, salvatorii parcurgându-l în barcã. Lebedele s-au lãsat prinse destul de greu, însã pânã la urma au fost aduse în sigurantã la mal”, declarã Viorel Demean, inspector sef ISU Hunedoara.

Cele 2 lebede salvate de pe lacul înghetat vor fi gãzduite de o asociatie de protectie a animalelor din Deva urmând, ca dupã ce vremea se va mai îmbuna, sã fie eliberate în mediul loc natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.