Corpul de control verificã stocul de cãrbune de la CEH

Corpul de control al primului ministru va face verificãri la Complexul Energetic Hunedoara, dar si la Ministerul Energiei. Ancheta este legatã de cantitatea de cãrbune existentã pe stocul termocentralelor.

Noul ministru al Energiei, Toma Petcu, spune cã rezerva de cãrbune de la CEH ar ajunge doar pentru 4 zile, asta în conditiile în care România se confruntã cu o crizã energeticã din cauza vremii.

“Am observat o proastã pregãtire a perioadei de iarnã de cãtre fostul Guvern. La Complexul Energetic Hunedoara avem 30.000 de tone, cu un consum de 6500 de tone de cãrbune pe zi. Asta înseamnã maxim o functionare de 4 zile. Am cerut asigurarea unor stocuri mai mari la cãrbune la centrale. Pentru a stabili cum s-a ajuns aici am dispus Corpului de Control verificãri la cele douã Complexe energetice si la Ministerul Energiei. Suntem pusi într-o situatie limitã de cãtre cei din guvernarea anterioarã”, a spus Toma Petcu în sedinta de guvern.

Potrivit programului de iarnã elaborat de fostul guvern, CEH ar fi trebuit sã aibã pe stoc 163.000 de tone de huilã. A fost emisã hotãrârea de Guvern privind aprobarea programului de iarnã în domeniul energetic pentru asigurarea functionãrii în conditii de sigurantã si stabilitate a Sistemului Electroenergetic National în perioada 15 noiembrie 2016 – 15 martie 2017, iar Complexul Energetic Hunedoara se aflã la mentiuni speciale. Societatea trebuie ca pânã la data de 15 noiembrie sã detinã 163.000 de tone de huilã “la care se adaugã stocurile necesare pentru îndeplinirea obligatiilor izvorâte din Hotãrârea de Guvern nr.138/2013 privind adoptarea unor mãsuri pentru siguranta alimentãrii cu energie electricã, cu modificãrile si completãrile ulterioare”. În urma verificãrilor efectuate de noul ministru al Energiei a rezultat cã rezerva de cãrbune de la CEH este cu mult sub necesarul minim.

Monika BACIU

2 comentarii la „Corpul de control verificã stocul de cãrbune de la CEH

 • 13 ianuarie 2017 la 07:30
  Permalink

  Sa verifice si organigramele de la ceh dar si cine a facut aceste organigrame. A avut dreptate Resmerita in interviul de ieri de la mondo TV. Daca vine cineva si verifica organigramele la ceh se ia cu mainile de cap. Cum poti sa dai afara 800 de oameni si apois a faci angajari si sa infintezi doua posturi de director general adjunct? E de noaptea mintii. Cei din consiliul de administratie in frunte cu Stanescu ori sunt tampiti ori sunt niste adevarati mafioti. Vor trebui sa dea explicatii cei care au facut si aprobat astfel de organigrame. O mare nedreptate pentru cei care au fost dati afara si nici macar nu si-au primit salariile compensatorii. Trebuie ca odata si odata sa raspunda cineva pentru toate acestea. Domnul ministru trebuie sa faca in asa fel incat sa fie trasi la raspundere toti cei care au fost partasi la mizeriile si ilegalitatile astea.

  Răspunde
 • 13 ianuarie 2017 la 19:20
  Permalink

  Faimoasa ITA a brevetat-o prost?nacul de Petrescu cu Ciuca de acum mai bine de 2 ani , bine-nteles cu acordul sindicacatului Muntele.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.