Mai multe case din zona Jiet au rãmas fãrã apã, iar o gospodãrie a ajuns sub ape, miercuri dimineatã, când echipele de la Apa Serv au fost chemate la fata locului.

A fost un mare noroc cã doar câteva case au fost afectate, pentru cã specialistii de la Ape spun cã o bunã parte din municipiul Petrosani risca sã rãmânã fãrã apã. „În jurul orei 6,00, miercuri, am fost informati cã pe Jiet a apãrut o defectiune pe magitralã. De data aceasta este vorba de o problemã mai deosebitã. Avem foarte multe, dar acum risca sã rãmânã fãrã apã o mare parte din municipiul Petrosani. Am reusit sã facem cteva manevre si sã alimentãm pe alte retele zona afectatã”, a spus Florin Donisã, director tehnic Apa Serv.

Avariile si problemele au apãrut si la tevile de afarã si la cele din blocuri. Echipele, însã, abia fac fatã si cei de la Apa Serv spun cã au fost supusi în aceste zile la un adevãrat tur de fortã. „Dacã zilnic erau la 5 – 10 sesizãri, numai marti au fost undeva la 198. Aici, pe Jiet, sunt douã conducte. Una care asigurã apa în Lonea, Cimpa si Birãoni si alta care asigurã apa pentru nordul Petrosaniului. Una dintre ele s-a spart, din pãcate, Cartierul Molivis nu mai are apã si remediem cât putem de repede, pentru cã dacã nu, riscã sã înghete apa si oamenii care nu au apã acum, nu vor avea pânã la primãvarã”, a spus Costel Avram, director general SC Apa Serv.

Probleme sunt si la Lupeni, unde s-a spart un hidrant, dar Apa Serv si-a asumat pierderile, decât sã opreascã o bunã perioadã de timp apa la populatia din zonã. Echipele Apa Serv sunt în teren si cautã ca restrictiile sã fie cât mai scurte, pentru cã oamenii au nevoie de apã. Se lucreazã, însã, în conditii extreme, la temperaturi foarte joase si cu tot efectivul de muncitori, care a format un adevãrat comandament de interventii, în cele mai importante locuri, unde conductele au cedat.

Diana Mitrache