Temperaturile au indicat, în aceste zile, minime de pânã la – 27 C, iar în Valea Jiului soferii au luat cu asalt atelierele auto. Mecanicii spun cã au dat asistentã chiar si la fata locului si cã sunt soferi care au scos din buzunar chiar si 1.000 de lei.

În general le-au cedat bateriile, dar nu doar acesta a fost motivul pentru care masinile nu au mai pornit la temperaturi asa de scãzute. Si iarna i-a luat prin surprindere, arzându-i la buzunare.

„În special, acumulatorii auto au fost o problemã majorã la masini, bujiile incandescente, ori filtrele de combustibil. Asta din cauza gerului din aceste zile din Valea Jiului si eu zic cã majoritatea nu s-a pregãtit. Ca de obicei, când este frig afarã, vin grãmadã. Cei mai multi ne-au chemat, le-am dat curent, la altii le-am înlocuit filtrele la fata locului, am înlocuit bujii, dar i-a costat. Acum, au fost cazuri care au depãsit si 1.000 de lei”, a spus Georgel Clapon, mecanic auto din Pretrosani.

Soferii ar trebui sã îsi punã masinile la punct, sã îsi facã verificãrile corespunzãtoare si testele necesare, sã profite de ofertele existente si sã nu uite cã iarna nu-i ca vara.

„Se pot face verificãri gratuite la acumulatori, din timp. Bujiile se pot si ele verifica si costurile sunt minime. Putem spune cã avem si oferte pentru soferi, special. Dar în aceste zile am fost luati cu asalt”, mai spun mecanicii auto. Temperaturile vor fi în continuare scãzute, chiar dacã am trecut deocamdatã de valul de ger, iar soferii sunt sfãtuiti sã îsi verifice masinile, asa încât sã nu fie taxati în ultimã instantã.

Diana Mitrache