Plata on-line a ajuns mai la îndemâna tuturor, iar la impozite este accesat site-ul ghiseu.ro de tot mai multi oameni. La Petrosani, spre exemplu, an de an creste numãrul utilizatorilor si la fel s-a întâmplat si anul trecut, dacã e sã facem o statisticã. „ghiseu.ro a crescut fatã de anul trecut.

Adicã, numãrul utilizatorilor este în crestere si pentru cei care locuiesc în tarã, dar si pentru cei care sunt în strãinãtate. Sunt contribuabili care au proprietãti în localitate si care nu pot veni sã facã plata la ghiseele noastre si atunci apeleazã la aceastã modalitate de platã”, a declarat Alin Gal, director Birou Impozite si Taxe Petrosani.

Taxele si impozitele locale la Petrosani rãmân neschimbate. Mai mult, la Petrosani sunt câteva care au scãzut. E vorba despre impozitul pe terenul extravilan, pentru pãsuni, ori fânete. De asemenea, au fost câteva zone pentru care  au fost modificate impozitele. De exemplu, în zona Parâng, au fost catalogate impozitele din zona A în C, deci o scãdere de tarif, iar în plus, a fost aprobatã si scãderea  impoztelor pe clãdirile nerezidentiale la  persoanele juridice, de la 1,3 la 0,9%.Cei care plãtesc anticipat întreaga sumã, pot beneficia de bonificatia de 10%, fie cã sunt persoane fizice, fie cã vorbim despre persoanele juridice. De asemenea, în baza unui proiect aprobat pentru eliminarea birocratiei, la Petrosani nu mai sunt percepute taxe pentru eliberarea în regim de urgentã a unor acte si nici nu mai este  necesarã plata taxei pentru eliberarea adeverintelor la întocmirea dosarului pentru ajutorul social, cantina socialã, ori ajutoarele de urgentã si bursele copiilor.

Diana Mitrache