Operatorii care asigurã deszãpezirea drumurilor judetene si dirigintii de santier au fost convocati, ieri, la discutii de cãtre vicepresedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Daniel Andronache.

Au avut loc întâlniri separate cu fiecare dintre operatorii care asigurã interventiile pe cele patru zone mari din judet, în cadrul cãrora au fost discutate atât plusurile, cât si deficientele constatate în timpul operatiunii de deszãpezire. În zona Orãstie, au existat probleme cu deszãpezirea în comuna Balsa si în zona Sanatoriului de Pneumoftiziologie din Geoagiu. În prezent, se circulã normal pe toate drumurile judetene din zonã.

În zona Hunedoara – Brad, toate traseele sunt practicabile. Drumul de acces spre Vadul Dobrii a fost degajat în cursul zilei de astãzi.

În zona Brad – Valea Muresului, toate drumurile judetene au fost curãtate si se circulã în conditii bune. Doar în unele zone mai umbroase s-a format într-o primã fazã strat de polei. Pentru îndepãrtarea ghetii s-a intervenit suplimentar cu antiderapant.

În zona Vãii Jiului, au fost cele mai putine probleme legate de curãtarea drumurilor, desi a nins abundent mai ales în zonele care duc spre Parâng si Straja. Pentru a se evita aparitia unor situatii de îngreunare a traficului în conditiile unor noi cãderi de zãpadã, conducerea Consiliului Judetean Hunedoara a fãcut o serie de recomandãri celor patru operatori, dar si dirigintilor de santier care verificã modul în care s-a fãcut deszãpezirea. Astfel, s-a solicitat, cu prioritate, respectarea cantitãtilor si a amestecului de material antiderapant (sare si nisip în proportii egale) utilizat. Compozitia materialului antiderapant (în special prezenta sãrii) sã fie adaptatã la codurile meteo. De asemenea, în momentul în care pe traseu sunt introduse utilaje de interventie fãrã GPS, acest aspect trebuie comunicat imediat conducerii Consiliului Judetean Hunedoara si dirigintilor de santier, pentru o mai bunã urmãrire a lor.

La rândul lor, dirigintilor de santier li s-a recomandat sã fie atenti la cantitãtile de material antiderapant utilizate de firmele de deszãpezire, astfel încât interventia sã fie eficientã.