Printre momentele cele mai deosebite întâmplate în sportul Vãii Jiului în anul 2016, am selectat câteva dintre acestea.

Ianuarie 2016 / Înceta din viatã “Primarul Cupei”.

În vârstã de aproape 90 de ani, pe 16 ianuarie înceta din viatã undeva în judetul Alba, Clement Negrut, cel care în anul 1974 era primarul Petrosaniului, anul în care echipa Jiul câstigase Cupa României la fotbal.

Februarie 2016 / Altãdatã în Antalya, acum la Herculane…

Pe vremea când juca în Liga I, Jiul Petrosani beneficia de cantonamente exotice (Cipru, Antalya, Croatia). La nivelul Ligii a IV-a, echipa s-a multumit cu un cantonament de iarnã de sapte zile în statiunea Bãile Herculane.

Martie 2016 / Principal pentru o etapã

Aflat în staff-ul tehnic a lui Edi Iordãnescu la Pandurii Tg. Jiu, Ionut Stelescu a condus în etapa a 30-a echipa gorjeanã în calitate de antrenor principal, în meciul împotriva Stelei, Iordãnescu fiind suspendat.

Aprile 2016 / Cristi Lazãr, fluier final

Cu aproape 20 de ani de carierã în spate, arbitrul Cristian Lazãr din Petrila, la vârsta de 45 de ani, a arbitrat ultimul sãu joc Hercules Lupeni – Jiul Petrosani (5-0) în cadrul etapei a 20-a a Ligii a IV-a Hunedoara pe data  de 23 aprilie, el emigrând ulterior în Spania.

Mai 2016 / Handbal la cote înalte

Echipa de junioare IV (handbal) a CSS Petrosani a avut un final de sezon bun, încheindu-l pe locul 16 la nivel national.

Iunie 2016 / Baraj… de netrecut!

În cursul lunii, campioana Ligii a IV-a Hunedoara, Hercules Lupeni a sustinut douã jocuri de baraj cu Ripensia Timisoara, campioana judetului Timis. Lupenenii au pierdut ambele jocuri, 0-4 la Timisoara si 0-3 la Lupeni.

Iulie 2016 / Un nou presedinte

Odatã cu noile mutãri din administratia localã Petrila, la C.S. Inter Petrila este instalat un nou presedinte (în locul lui Ciprian Preda) în persoana lui Eugen Duma, fost jucãtor al echipei Parângul Lonea.

August 2016 / Simona Bãncilã a renuntat

Dupã aproape trei decenii în arena sportivã, jucãtoarea de tir cu arcul Simona Bãncilã de la Minerul Aninoasa abandoneazã la vãrsta de 46 de ani. A fost una dintre sportivele simbol ale Vãii Jiului, cu un impresionant palmares de sute de titluri si medalii cucerite în activitatea sa.

Septembrie 2016 / A mai murit un jiulist…

Dupã ce la începutul anului a dispãrut dintre noi Zsiga Gram, fostul portar al Jiului, la începutul lui septembrie, a încetat din viatã la vãrsta de 60 de ani, Augustin Vânãtoru, unul dintre fotbalistii de bazã ai Jiului în perioada 1979 -1984. A rãmas de neuitat acel meci Jiul – Steaua (2-0) din 30 mai 1982, când Vânãtoru a marcat ambele goluri ale Jiului.

Octombrie 2016 / Direct pe locul 1

Echipa de rugby Stiinta Petrosani debuteazã direct pe locul 1 în noua editie a Diviziei Nationale de Seniori dupã o victorie zdrobitoare cu 71-10, reusind un numãr de 55 de puncte marcate din eseuri!

Noiembrie 2016 / Caftealã sub castel

Într-un meci al etapei a 13-a a Ligii a V-a Hunedoara la fotbal, jocul, A.S. Sântãmãrie Orlea – Mãgura Pui a fost interupt în min. 71, la scorul de 0-1, de cãtre arbitrul Alex. Bãlan, în urma unor incidente care au dus la o bãtaie general.

Decembrie 2016 / Convocare la Nationalã

În urma evolutiei de exceptie tânara handbalistã Nicoleta Kurlender (16 ani) de la C.S.S. Petrosani a fost convocatã la Lotul National de junioare II, aflat în pregãtire la Cãlimãnesti, începând cu 3 ianuarie 2017.

GENU TUTU